Pistol letal cu glonț descoperit de polițiști în mașina unui bărbat arestat pentru viol la Galați VIDEO

0
Publicat:

Polițiștii din Galați au efectuat o percheziție asupra unui autoturism parcat pe o stradă din oraș și au găsit un pistol letal cu glonț, care avea în încărcător cinci cartușe. Proprietarul mașinii, care în prezent se află în arest, va fi cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Pistolul găsit de polițiști în mașina percheziționată FOTO captură video IPJ Galați
Pistolul găsit de polițiști în mașina percheziționată FOTO captură video IPJ Galați

Pe 29 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați, cu sprijinul tehnicienilor specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic, au efectuat o percheziție asupra unui autoturism, care se afla parcat pe strada Laminoriștilor, din municipiul Galați.

Pistolul și încărcătorul cu cele cinci cartușe găsite de polițiști FOTO IPJ Galați
Pistolul și încărcătorul cu cele cinci cartușe găsite de polițiști FOTO IPJ Galați

Autovehiculul aparține unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în aceeași localitate, care se află în prezent arestat preventiv într-un dosar în care este bănuit de comiterea unei infracțiuni de viol.

„Cu ocazia percheziției efectuate, în torpedou a fost găsit un pistol letal cu glonț, calibru 6,35 mm, care avea în încărcător 5 cartușe, iar din verificările efectuate a reieșit că bărbatul nu figurează ca fiind deținător legal de arme și muniții letale sau neletale”, a declarat agentul șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

VIDEO IPJ Galați

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz pentru infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cercetările urmând a fi continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Cu pistolul în mașină, în parcare la mall

Oamenii legii au găsit un pistol și în mașina unor tineri din Arad, pe 11 octombrie 2023. Comportamentul lor i-a dat de gol și au fost imediat controlați de jandarmi.

Proprietarul mașinii a declarat că urma să arunce pistolul, deoarece și el l-a găsit în mașină când a cumpărat-o.

Miercuri, 11 octombrie, în jurul orei 22,00, un echipaj de jandarmerie, care se afla în misiune de menținere a ordinii publice în municipiul Arad, a legitimat în parcarea subterană a unui centru comercial, un grup de tineri cu vârste cuprinse între 17 și 32 de ani, care manifestau un comportament suspect. Fiind întrebați dacă au asupra lor substanțe sau obiecte interzise la deținere, aceștia au declarat că nu dețin”, a declarat căpitanul Ana-Maria Popovici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad.  

 în urma controlului efectuat, jandarmii au descoperit în buzunarul scaunului din dreapta al autoturismului un pistol cu calibrul de nouă milimetri, cu muniția aferentă, respectiv două cartușe.

Întrebat dacă deține permis de port armă, proprietarul mașinii le-a declarat jandarmilor că ar fi cumpărat autoturismul în urmă cu aproximativ un an, iar pistolul l-ar fi găsit ulterior în mașină și urma să îl arunce.

Pe numele bărbatului, în vârstă de 32 de ani, au fost întocmite actele de sesizare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor iar acestea, alături de pistol și muniție, vor fi predate instituțiilor abilitate să continue cercetările”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite