Petiție pentru pista de bicicletă dintre Galați și Brăila, cale de 13 kilometri. „Spectaculoasă de parcurs, pe malul Dunării“

0
Publicat:

Bicicliștii din Galați și Brăila vor o pistă specială care să lege cele două orașe vecine, de la malul Dunării. O petiție a fost lansată deja și este adresată autorităților locale și județene. Peste 2.600 de oameni au semnat.

O pistă de bicicliști s-ar putea construi între Galați și Brăila FOTO: Adevărul, Arhivă
O pistă de bicicliști s-ar putea construi între Galați și Brăila FOTO: Adevărul, Arhivă

„Având în vedere faptul că cele două orașe, Brăila și Galați, se află la o distanță de numai 13 km, iar comunitatea de bicicliști ale ambelor orașe este destul de mare, ar fi de mare utilitate o pistă de biciclete pe malul Dunării, între Brăila și Galați. Totodată, cei care se vor plimba pe această pistă, prin pădure, vor putea admira biodiversitatea locului, frumusețea fluviului, cât și Podul peste Dunăre. Această pistă va fi una dintre cele mai spectaculoase din regiune, putând fi unul din obiectivele turistice din zonă”, susține Mădălin Tedorescu, inițiatorul petiției. 

Petiție pentru pista de bicicletă

Petiția a fost semnată până în prezent de peste 2.600 de persoane. O astfel de inițiativă poate avea succes dacă apelul public făcut, care adună mii de semnături, este înaintat legiuitorilor - locali sau centrali. 

Ideea construirii unei piste între Galați și Brăila, este susținută de asociațiile de bicicliști. Cu atât mai mult cu cât, în momentul de față, mulți dintre ei se deplasează pe șoseaua-dig dintre cele două orașe, unde traficul de mașini este foarte intens și există riscuri de accidentare.

„Susținem orice inițiativă care promovează mersul pe bicicletă. Avem la Galați și Brăila comunități importante de bicicliști, iar realizarea unei piste între aceste două orașe, pe un traseu la malul Dunării, va crește cu siguranță atractivitatea acestei zone. În momentul de față mulți dintre noi ne deplasăm pe șoseaua-dig dintre cele două orașe, unde traficul de mașini este intens, iar noi bicicliștii suntem tot mai expuși unor riscuri. Prin urmare, este nevoie de o astfel de pistă care pe de o parte ne pune în siguranță, iar pe de altă parte poate oferi un traseu deosebit”, a declarat pentru „Adevărul” Ciprian Jiga, președintele Asociației Bike Works.

Pistă spectaculoasă pentru bicicliști, între un lac și o pădure

O pistă spectaculoasă pentru bicicliști se va construi în județul Galați. Obiectivul va avea lungimea de 30 de kilometri și va fi realizat cu fonduri europene.

Proiectul de amenajare a pistei de bicicliști aparține Consiliului Județean Galați. Practic, este vorba de un amplu traseu pentru bicicliști, pe o lungime de aproape 30 de kilometri, între Lacul Vânători și Pădurea Gârboavele și între Lacul Vânători și Smârdan, până la intersecția cu DJ 251.  

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, turul pe două roți va pleaca de la Lacul Vânători, apoi va trece prin satul Costi, pe la Vânători și Odaia Manolache, loc din care cicliștii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cișmele – Smârdan – intersecția cu DJ251

„Avem din ce în ce mai mulţi pasionaţi de biciclete, astfel că ne-am gândit să amenajăm un traseu doar pentru ei, departe de zgomotul şi de traficul din oraş. Astfel, gălăţenii vor putea să se plimbe cu bicicleta pe o pistă modernă şi sigură până la Pădurea Gârboavele sau până în zona localităţii Smârdan. Practic, turul pe două roţi pleacă de la Lacul Vânători, apoi trece prin satul Costi, pe la Vânători şi Odaia Manolache, loc din care cicliştii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cişmele - Smârdan - intersecţia cu DJ 251. Va fi o pistă de biciclete modernă, dotată cu tot ceea ce este necesar“, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite