Percheziţii la două spitale din Galaţi. Procurorii au ridicat documente legate de scandalul dezinfectanţilor falsificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean din Galaţi FOTO Adevărul (C. Costache)
Spitalul Judeţean din Galaţi FOTO Adevărul (C. Costache)

Operaţiunea a început sâmbătă după amiază. La descinderi au participat procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însoţiţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. Oamenii legii au ridicat mai multe documente.

Scandalul dezinfectanţilor Hexi Pharma este departe de a se stinge la Galaţi. Sâmbătă, 7 mai 2016, puţin după prânz, o echipă complexă formată din procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi a descins la cele două spitale gălăţene unde au fost descoperite probe neconforme în ceea ce priveşte dezinfectanţii.

Precizăm că numele celor două spitale gălăţene, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” şi Spitalul Clinic Pediatric „Sfântul Ioan”, au apărut vineri într-o listă dată publicităţii de către Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unor surse din cele două spitale, oamenii legii au verificat şi apoi au ridicat în vederea continuării anchetei mai multe documente care ţin de procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie, dar şi de atestarea calităţii dezinfectanţilor.

Conducerea Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Galaţi a recunoscut că s-a făcut o percheziţie, însă a refuzat să dea detalii legate despre acţiunea oamenilor legii, argumentând că procurorii i-au interzis acest lucru.

Vă reamintim că procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem pentru "zădărnicire a combaterii bolilor" şi "falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse" în cazul dezinfectanţilor din spitale, după câte a anunţat, miercuri, Parchetul General.

„Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare”, a informat Parchetul General.

Ministerul Sănătaţii a publicat vineri după-amiază, în urma presiunilor publice, lista spitalelor unde au fost găsite probe neconforme în urma controalelor făcute de Direcţiile de Sănătate Publică din ţară. Probele neconforme identificate vin de la 51 de spitale.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite