Primarul Marius Stan despre scandalul dezinfectanţilor diluaţi: ”O asemenea ticăloşie trebuie pedepsită fără milă. Nu te poţi juca aşa cu vieţile oamenilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neregulile au fost constatate la Spitalul de Urgenţă şi la Spitalul de Copii FOTO Adevărul
Neregulile au fost constatate la Spitalul de Urgenţă şi la Spitalul de Copii FOTO Adevărul

După ce Ministerul Sănătăţii le-a interzis responsabililor din D.S.P. să comunice rezultatele analizelor la probele de sanitaţie din spitale, în această după-amiază a fost făcută publică lista unităţilor în care au fost efectuate testele în cazul dezinfectanţilor Hexi Pharma. Rezultate negative au înregistrat şi două mari spitale din Galaţi.

Pe lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme se află şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan”. Controalele au fost realizate la cererea ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară,

Contactaţi de jurnaliştii „Adevărul”, reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi au refuzat să facă declaraţii cu privire la problemele descoperite în cele două unităţi sanitare.

Nici conducerea Spitalului de Copii nu a fost de găsit pentru a cere explicaţii cu privire la stoparea a două produse Hexi Pharma în urma testelor. Şi edilul oraşului susţine că reprezentanţii acestui spital au refuzat să îi comunice rezultatele analizelor.

„Am demarat un audit la Spitalul de Copii din Galaţi. Este regretabil că se întâmplă lucrurile astea. Am un copil de 3 ani şi sunt direct interesat de ce se întâmplă acolo. Vom verifica modul cum s-au făcut achiziţiile la spital, pentru că asta intră în competenţa noastră. O asemenea ticăloşie trebuie pedepsită fără milă.Eu aş fi cel mai dur. Nu te poţi juca aşa cu vieţile oamenilor”, ne-a declarat primarul Marius Stan.

În ceea ce priveşte cea mai mare unitate sanitară din Galaţi, „achiziţia dezinfectantelor Hexi Pharma a fost făcută corespunzător, cu preţul cel mai mic. Eu nu pot acuza pe nimeni de nimic, există un singur contract”, a declarat dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi.

Ancheta dezinfectanţilor diluaţi ar putea fi preluată de procurori

„Nu a fost înregistrată nicio sesizare la unităţile de Parchet din judeţul Galaţi. În măsura în care Primăria Galaţi ne va sesiza cu privire la suspiciunea comiterii unor fapte penale la Spitalul de Copii din Galaţi, vor fi demarate cercetări în acest sens”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Pentru siguranţa pacienţilor, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative pentru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite