Libertatea unui pedofil măsurată în ducați de aur. Oferta mamei agresorului, refuzată

0
Publicat:

Mama unui pedofil a fost condamnată pentru dare de mită. Femeia nu s-a dat în lături de la cumpărarea anchetatorilor, ca să își scape fiul de acuzația de violare a unei fetițe de 9 ani.

Femeia a fost condamnată pentru dare de mită FOTO arhivă Adevărul
Femeia a fost condamnată pentru dare de mită FOTO arhivă Adevărul

Tribunalul Galați a condamnat-o în 7 martie pe I.M., o femeie din localitatea gălățeană Ivești, la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru dare de mită.

Decizia instanței nu este definitivă.

Femeia este acuzată că, pe 28.10.2022, le-a oferit 4 ducați din aur, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, la doi polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați ca să nu îl rețină și apoi să propună procurorului de caz arestarea preventivă a fiului său suspectat de viol.

Polițiștii de la Investigații Criminale au fost surprinși să o găsească la Serviciul de Medicină Legală de la Spitalul de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” din Galați pe mama suspectului de viol, alături de fetița de 9 ani pe care fiul său este acuzat că a agresat-o sexual .

„Inculpata I.M. a considerat că ar putea să le propună lucrătorilor de poliţie, în schimbul unei sume de bani, să nu-l mai caute pe fiul său sau eventual să amâne căutarea acestuia”, au stabilit anchetatorii.

Fiul femeii este suspectat de viol, iar mama lui știa unde se ascunde, dar a refuzat să le spună polițiștilor decât sub promisiunea acestora că îl vor lăsa în libertate și vor face uitată fapta de care era acuzat.

Ulterior, le-a spus că le oferă și patru monede din aur ca să nu îl pună sub acuzare pe fiul său. „Suspecta a afirmat că îl va aduce doar dacă nu îl arestează, oferindu-le suma de <<200 și restul după>> dacă <<îl scăpăm>> pe fiul său”, se menționează în rechizitoriu.

„Am salba la gât. V-o dau la dumneavoastră”

Procurorul de caz a autorizat supravegherea audio, video și prin fotografiere a femeii, iar din interceptările telefonice reiese cu claritate cum aceasta a încercat în repetate rânduri să îi mituiască pe polițiști pentru ca fiul său să scape de acuzația de viol.

I.M.: Știu că trebuie să vă faceți treaba. Știu că sunteți domni mari. Știu că puteți să faceți ceva să mă ajutați.

Polițist: Așa.

I.M.: În așa fel încât să nu mai ajungă copilul meu ...neinteligibil.

Polițist: Măi, noi nu putem. Măi, ascultă-mă un pic. Nu ține de noi.

I.M.: Am salba la gât. V-o dau la dumneavoastră. Eu am aicea în geantă...

Polițist: Măi... Hai să nu vorbim chestiile astea. Măi, stai un pic. Tu crezi că eu mă duc la pușcărie pentru salba ta de aur? Serios.

I.M.: Sunt și la mine... Am și eu copii, cum ai și tu. Fiecare ține de familie. Și la mine există riscul ăsta, dar vă respect, sunt o femeie serioasă (...) (...) Fă în așa fel să... te rog frumos, să nu mai ajungă copilul meu acolo.

Polițist: Măi, da' eu nu pot să...

I.M.: Dumneavoastră puteți să faceți treaba asta.

Polițist: Măi, ascultă-mă.

I.M.: Puteți să schimbați declarațiile, domnule.

Polițist: Ți-am zis de la telefon. Ți-am zis de la telefon. Nu putem să...

Prinsă în flagrant

Câteva minute mai târziu, I.M. a fost prinsă în flagrant când le oferea ducații din aur polițiștilor de la Investigații Criminale. A cerut ulterior judecarea în procedură simplificată ca să beneficieze de o reducere a pedepsei.

„A comis infracțiunea pentru a determina funcţionarii publici să exercite acte contrare îndatoririlor de serviciu, a încercat să profite de funcția publică pe care o deţineau lucrătorii de poliţie, pentru a nu fi tras la răspundere penală şi cercetat penal fiul acesteia, acţionând în sensul ca agenţii de poliţie să nu nerespecte atribuțiile și responsabilitățile stabilite în temeiul legii. A adus astfel atingere interesului public care implică garantarea și respectarea de către instituțiile și autoritățile publice a drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale cetățenilor, pentru eludarea îndeplinirii trebuințelor de interes general, pentru a-și satisface un interes personal în detrimentul interesului public”, este concluzia instanței de judecată, care i-a aplicat femeii o pedeapsă cu suspendare, considerând că este suficientă pentru reeducarea acesteia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite