O româncă a făcut o mică avere cu slujbe fictive în Sănătate. Nu va sta la închisoare nici măcar o zi

0
Publicat:

O femeie din Galaţi a obținut mii de euro de la mai multe persoane care urmau să participe la concursuri pentru ocuparea posturilor de asistent medical, şofer pe ambulanţă şi infirmieră.  

Ioana Iacob a primit intre 2.000 și 3.500 de euro de la păgubiți FOTO Shutterstock
Ioana Iacob a primit intre 2.000 și 3.500 de euro de la păgubiți FOTO Shutterstock

Tribunalul Galați a condamnat-o în 3 octombrie la 2 ani, 8 luni și 10 zile de închisoare cu suspendarea supravegherii pentru trafic de influență pe Ioana Iacob, o femeie din Galați. Judecătorii i-au pus sechestru pe bunuri și au dispus confiscarea a 12.500 de euro, bani pe care femeia îi primise necuvenit de la diverse persoane care voiau să se angajeze în Sănătate, dar care în final s-au ales doar cu paguba. Decizia instanței nu este definitivă.

În primăvara lui 2018, aceasta a convins mai multe persoane să îi dea mii de euro în schimbul angajării la Spitalul de Urgenţă din Galaţi sau la Serviciul de Ambulanţă.

Femeia a aflat cine doreşte să participe la concursurile organizate pentru posturile de infirmieră, şofer şi, respectiv, asistent medical, şi apoi i-a convins că are influenţă asupra unui medic din spital, care le poate asigura reuşita la concurs şi apoi angajarea.

Potrivit anchetatorilor, un bărbat, care a şi reclamat-o ulterior, a plătit 2.000 de euro ca să obţină un post de asistent medical, altul care dorea să devină şofer pe ambulanţă i-a dat 3.000 de euro, iar o femeie care voia să se angajeze ca infirmieră la Spitalul de Urgenţă, printr-un concurs organizat în perioada 14 mai 2018 – 28 iunie 2018, i-a achitat în două tranşe, 3.000 de euro şi apoi 500 de euro.

Condamnată pentru alte patru fapte similare

Ioana Iacob nu este la prima ispravă de acest gen. Poliţiştii anticorupţie au stabilit că, în 2017 şi 2018, a comis patru fapte trase la indigo cu cea pentru care a fost trimisă acum în judecată. Una dintre fapte a fost comisă alături de o altă femeie, Adriana Tatomir.

„În luna aprilie 2017, una dintre inculpate a primit pentru sine, atât în mod direct, cât şi prin intermediul celeilalte inculpate, suma de 3.000 de euro de la un martor denunţător, după ce l-a lăsat, în mod nereal, să creadă că are influenţă asupra unui medic din cadrul comisiei de examen organizat la un spital din Galaţi. În schimbul banilor, i-a promis denunţătoarei că va determina un funcţionar public să-i faciliteze reuşita la concursul organizat de instituţie în perioada 20 aprilie 2017 - 2 iunie 2017 şi, implicit, angajarea sa în spital pe post de infirmieră”, au stabilit ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Galaţi.

Iacob şi Tatomir au fost trimise în judecată pentru trafic de influenţă şi complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni. Tribunalul Galaţi le-a condamnat pe cele două femei la câte doi ani de închisoare cu suspendare, dar Ioana Iacob a atacat decizia la instanţa superioară, iar Curtea de Apel Galaţi i-a redus pedeapsa la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare. 

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite