Liderul unei grupări interlope din Brăila, liberat condiţionat a doua oară. Răzbunarea de care a fost capabil

0
Publicat:

Magistrații au decis ca Stănel Corbu, liderul unui clan interlop din Brăila, să fie liberat din închisoare după doi ani şi opt luni de la momentul condamnării pentru tentativă la omor.

Stănel Corbu FOTO Facebook/arhiva personală
Stănel Corbu FOTO Facebook/arhiva personală

Judecătoria Brăila a decis liberarea condiţionată în 4 octombrie a lui Stănel Corbu (fost Lăcătuş), liderul unei grupări interlope din cartierul brăilean Lacu-Dulce, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru complicitate la tentativă de omor. Decizia nu este definitivă.

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Stănel Corbu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 3 ani si 4 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 147/2019 a Tribunalului Brăila (mandat de executare nr. 191/2020), dacă nu este arestat în altă cauză”, a hotărât instanţa.

Este pentru a doua oară când Judecătoria Brăila admite cererea de liberare condiționată a lui Corbu. Prima dată s-a întâmplat în luna iunie 2022, dar decizia a fost întoarsă o lună mai târziu de Tribunalul Brăila.

Stelu Bănică, membru al clanului interlop din care face parte Stănel Corbu şi unul dintre locotenenţii acestuia, a primit 4 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi violare de domiciliu în același dosar.

Imediat după comiterea faptei, bărbatul a fugit din ţară, încercând să îşi piardă urma, dar după doi ani s-a predat autorităţilor judiciare, în condiţiile în care fusese dat în urmărire internaţională. Un martor din dosar, Ion Dumitrache, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă după ce şi-a schimbat declaraţia dată iniţial în faţa anchetatorilor.

A trimis un locotenent să își atace rivalul în propria casă

Stănel Corbu a pus la cale o răzbunare sângeroasă, pe 8 august 2016, împotriva lui Ionuţ Marin Vrînceanu, zis „Ionel”, un fost membru al grupării conduse de Corbu, care se distanţase de foştii parteneri de fărădelegi.

Mai mult decât atât, în octombrie 2015, Vrînceanu l-a atacat cu un topor pe Corbu, fiind la un pas să îl omoare. Interlopul nu a trecut cu vederea gestul şi a pus la cale un plan pentru a-şi ucide rivalul.

Conform procurorilor, Stănel Corbu l-a transportat pe Bănică Stelu la un imobil de pe strada Plevna din Brăila, unde se afla Ionuţ Marin Vrînceanu. Bănică Stelu a dat buzna în casă, lovindu-l şi injunghiindu-l de mai multe ori pe cel care l-a tăiat cu toporul pe Stănel Corbu. După comiterea faptei, Corbu l-a ajutat să fugă.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite