Nouă false măicuțe au escrocat pe Internet, cu servicii „ritualice”, mai multe persoane. Prejudiciu de sute de mii de lei VIDEO

0
Publicat:

Sub pretextul că sunt măicuţe, nouă femei au reușit, în doar câteva luni, să păcălească mai multe persoane, de la care au primit în jur de 250.000 de lei. Trei dintre ele au fost reținute după o serie de percheziții efectuate marți în trei județe din țară.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au pus în executare, marți, 2 aprilie, zece  mandate de percheziție domiciliară, în județele Vrancea, Galați și Vâlcea, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic.

Mai mute persoane au fost escrocate. FOTO Poliția Română
Mai mute persoane au fost escrocate. FOTO Poliția Română

„Din cercetări a reieșit că, din luna octombrie 2023 și până în prezent, 9 persoane, cu vârste între 18 și 75 de ani, din județele Vrancea, Galați și Vâlcea, ar fi creat mai multe pagini de internet prin care, sub pretextul că sunt măicuțe, ar fi oferit servicii ritualice, inducând în eroare mai multe persoane din țară cât și din străinătate, obținând astfel sume importante de bani”, precizează Poliția Română.

Individele pretindeau că sunt măicuțe. FOTO Poliția Română
Individele pretindeau că sunt măicuțe. FOTO Poliția Română

Prejudiciul creat de falsele măicuțe este estimat la peste 250.000 de lei, în prezent.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe carduri bancare, documente de transfer bancar, telefoane mobile, unități PC, unități de stocare memorie, precum și diferite sume de bani (5.880 de euro, 23.700 de lei, 90 de lire sterline, 300 de dolari și 1.000 de lei moldovenești)”, mai arată Poliția Română.

Prejudiciul se ridică la peste 250.000 de lei. FOTO Poliția Română
Prejudiciul se ridică la peste 250.000 de lei. FOTO Poliția Română

Cele nouă persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, pentru audieri. În urma materialului probatoriu administrat, trei persoane, cu vârste între 18 și 24 de ani, din județele Vrancea și Galați, au fost reținute, pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț, al polițiștilor de investigații criminale din Piatra-Neamț, Roman și Târgu-Neamț, al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Galați, Vrancea și Vâlcea și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite