Moment aparte la catedrala arhiepiscopală din Galaţi, de ziua Sfântului Iosif cel Milostiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul împărţirii pâinilor ca catedrala din Galaţi FOTO Costiuc Petrică
Momentul împărţirii pâinilor ca catedrala din Galaţi FOTO Costiuc Petrică

Arhiepiscopul Dunării de Jos a împărţit credincioşilor prezenţi 300 de pâini, ca o continuare a exemplarei milostenii a ierarhului canonizat în urmă cu trei ani, după care i-a invitat pe aceştia să propage milostenia către oamenii nevoiaşi şi în suferinţă.

Moment aparte la catedrala arhiepiscopală din Galaţi, de ziua Sfântului Iosif cel Milostiv. Urmând exemplul acestuia, ierarhul Dunării de Jos, Înalltpreasfinţitul Casian a împărţit credincioşilor prezenţi la slujbă 300 de pâini, rugându-i pe aceştia să prelungească binecuvântarea, bucuria şi iubirea milostivă din biserică până la casele celor aflaţi în suferinţă. 

„În anul 2018, ne-a sfinţit şi ne-a binecuvântat cu sfintele sale moaşte. Credincioşii din catedrală vor merge pe paşii Sfântului Iosif cu un mic dar de la el către fiii lui duhovniceşti şi ai Mântuitorului, fraţii noştri cei sărmani. Astfel Sfântul Iosif poate deveni un exemplu pentru fiecare dintre noi, cei care dorim să ne unim mai mult cu semenii noştri prin iubire şi milostenie”, a spus ierarhul.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe membrii coralei, amintindu-le că Sfântul Iosif cel Milostiv este cel care a introdus cântarea corală în cultul nostru la începutul secolului al 19-lea (pe când era mitropolit al Moldovei).

În anul 2018, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, sfintele moaşte ale Sfântului Iosif cel Milostiv au fost aduse la Galaţi, de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a aduce bucurie şi binecuvânatea slujitorilor şi credincioşilor din Eparhia Dunării de Jos.

Sfântul Iosif cel Milostiv, pe numele lui Iosif Naniescu, a fost proslăvit ca sfânt de către Sinodul  Bisericii Ortodoxe Române, în şedinţa din 5 octombrie 2017. Proclamarea canonizării lui a avut loc la  data de 25 martie 2018, în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar prăznuirea sa anuală se face pe 26 ianuarie.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite