VIDEO Cum a reacţionat BOR după şedinţa foto incendiară de la Mănăstirea Ciolanu: „Am luat act cu stupoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fata a spus că a fost atrasă de frumuseţea porţilor sculptate de lemn
Fata a spus că a fost atrasă de frumuseţea porţilor sculptate de lemn

Apar reacţii oficiale în cazul elevei care s-a fotografiat îmbrăcată sumar, în poarta mănăstirii Ciolanu. Poliţia şi Inspectoratul şcolar au declanşat anchete, iar Arhiepiscopia Buzăului anunţă că artista mult prea îndrăzneaţă se va alege cu plângere pentru tulburarea liniştii publice.

Tânăra, elevă în ultimul an la un liceu din Buzău, s-a fotografiat în weekend în poarta unei mănăstiri din Buzău cu o mitralieră Kalaşnikov în mâini şi purtând doar lenjerie intimă. 

Îmbrăcată provocator şi machiată strident, eleva de 18 ani priveşte cu încredere în obiectivul camerei foto. Strânge hotărâtă la piept o armă, replică pentru airsoft a temutului AKM.

Pozele care au stârnit un scandal monstru au fost făcute, la sfârşitul săptămânii trecute, chiar în poarta de lemn a mânăstirii de călugări Ciolanu, din Buzău.

Una dintre poze o arată sprijinită pe elevă de poarta lăcaşului sfânt, în timp ce puşca e lăsată neglijent în jos, pe lângă picior. Într-o altă imagine, eleva pare a fi chiar în faţa clopotniţei, în curtea mânăstirii.

Asemenea imagini incendiare nu aveau cum să rămână fără ecou. Unul dintre adjuncţii Inspectoratului Şcolar a stat de vorbă cu eleva, în prezenţa mamei.

”Pe mine m-a deranjat în mod special poza în faţa mănăstirii. Ea a spus că a fost atrasă de frumuseţea porţilor sculptate de lemn. Vă spun, cu sinceritate, că eleva nici acum nu conştientizează că acţiunea ei nu-i face cinste”, a declarat Nela Wamsiedel, inspector general adjunct, ISJ Buzău.

Eleva le-a spus inspectorilor şcolari că a vrut să profite împreună cu un prieten din copilărie de vremea caldă de afară. 

Nici poliţia n-a stat cu mâinile-n sân, pentru că arma care apare în poze este o puşcă tip AKM pentru airsoft. Astfel, eleva sexy de la Ciolanu şi fotograful ei ar putea fi chemaţi la audieri.

Deşi acestea sunt arme neletale exceptate de la procedura autorizării ori notificării, deţinătorii acestora au anumite obligaţii. ”Sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice”, spun poliţiştii.

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei anunţă, la rândul ei, că artista mult prea îndrăzneaţă se va alege cu plângere deoarece a deranjat comunitatea de călugări.

”Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a luat act cu stupoare şi chiar cu îngrijorare de această faptă blasfemiatoare. Conducerea mănăstirii se va adresa organelor abilitate ale statului şi va face plângere pentru tulburarea liniştii publice”, declară preotul Dragoş Olteanu, purtătorul de cuvântal Arhiepiscopiei.  

Tânăra şi-a închis între timp contul de Facebook.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite