Mii de elevi din mediul rural, din judeţul Galaţi, vor merge în premieră la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: CJ Galaţi
sursa: CJ Galaţi

Peste 4000 de elevi, care învaţă la şcoli din mediul rural şi la cele din municipiul Tecuci şi oraşele Târgu Bujor şi Bereşti, vor merge pentru prima oară la un muzeu.

În cadrul programului “Muzeele prin ochii copiilor, 4.500 de elevii vor vizita gratuit muzeele, în perioada 16 mai-10 iunie. Ei vor avea transportul şi masa asigurate.

Posibilităţile financiare limitate sau distanţa mare până în municipiul Galaţi i-au împiedicat pe mulţi copii din mediul rural să vadă cu ochii lor cum arată Grădina ZOO, acvariile de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii sau obiectele vechi de mii de ani descoperite de către arheologii Muzeului de Istorie.

Cu această ocazie, elevii vor putea vizita gratuit acvariile şi expoziţiile de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă”, Grădina Botanică, Grădina ZOO, Muzeul de Istorie “Paul Păltănea”, Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul Satului şi Muzeul Pescăresc. 

Primele vizite din cadrul acestui program vor fi organizate luni, 16 mai, cu elevi de la şcolile din Lieşti, Vlădeşti, Smulţi, Corni şi Suceveni. Fiecare autocar va avea un coordonator de grup desemnat de către Consiliul Judeţean, care îi va însoţi pe copii pe tot parcursul vizitelor.

“Toţi elevii vor avea transportul asigurat din localităţile de domiciliu, vor avea profesori care să-i însoţească, vor primi pacheţel dimineaţa şi un prânz la restaurant şi se vor bucura de lumea minunată pe care o vor descoperi la fiecare muzeu”, a precizat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, instituţia care organizează proiectul. 

În cadrul acestui proiect vor participa 4881 de persoane, din care 4546 de elevi şi 335 de însoţitori. Acest program are o valoare financiară de 457.674 de lei (transportul şi mesele incluse).

Vă recomandăm şi:

Premieră naţională: Un proiect de aproximativ 80 de milioane de euro a fost aprobat de CE în doar trei luni

Cum au ajuns elveţienii să construiască o staţie de epurare pentru România. Proiect unic în ţară

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite