Microbuz cu 18 persoane la bord, implicat într-un accident rutier în Galați. 15 persoane, rănite VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident rutier, între un microbuz cu 18 persoane la bord și un TIR s-a produs joi, 8 septembrie, în județul Galați. Accidentul a avut loc în localitatea Șivița. 15 persoane au fost rănite.

Mai multe echipaje SMURD intervin la accident FOTO: ISU-ARHIVA
Mai multe echipaje SMURD intervin la accident FOTO: ISU-ARHIVA

UPDATE ORA 9.00 Printre victime se află șapte minori.

UPDATE ORA 8.38 Poliția Galați a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe Drumul Național 26, în interiorul localității Șivița, din județul Galați, a avut loc un accident rutier. 

Un microbuz cu 18 persoane la bord și un tir s-au ciocnit. 

La fața locului se deplasează trei autospeciale și echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Galați și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Galați. 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 30 ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un TIR pe drumul menționat, pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers, ar fi intrat în coliziune lateral spate dreapta cu un microbuz transport persoane intrajudețean, ce era condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 35 ani.

„În urma acestui eveniment rutier a rezultat rănirea ușoară a unui număr de 15 persoane, toate aflate în microbuz. Mai multe echipaje de la ambulanță s-au deplasat la fața locului pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a anunțat IPJ Galați. 

Este vorba de șapte minori și opt adulți.

Conducătorii auto au fost testați alcoolscop, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

În prezent se circulă dirijat pe un singur sens de mers.

„S-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut acest eveniment rutier”, a precizat Poliția Galați. 

Un accident groaznic a avut loc și miercuri, 7 septembrie, în județul Galați. O femeie a pierdut controlul volanului și a intrat sub roțile unui tir. În urma impactului, șoferița a murit pe loc.

Potrivit IPJ Galați, teribilul accident a avut loc la ora 7:45 pe DJ251 între localitățile Smârdan și Schela din județul Galați. 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit faptul că o femeie în vârstă de 44 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea o mașină pe drumul menționat, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un tir, ce era condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 31 ani, din județul Neamț.

„În urma impactului conducătoarea auto a decedat pe loc. Bărbatul de 31 ani a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ. S-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Se circulă în momentul de față dirijat pe o singură bandă de mers”, a anunțat Poliția Galați.

Amenzi pe bandă rulantă

În ultimele zile, polițiștii au aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 68.710 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată. Dintre acestea, 42 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, polițiștii au reținut 18 certificate de înmatriculare ale vehiculelor, precum și 22 permise de conducere: 16 permise pentru depășirea limitei de viteză, trei permise pentru conducerea sub influența alcoolului, două permise pentru depășire neregulamentară și un permis pentru defecțiuni la mecanismul de direcție.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite