Medalii de aur şi de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie pentru două eleve din Galaţi şi Brăila

0
0

Daria Hărăbor, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi, şi Maria Iordache, de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" Brăila, au dominat Olimpiada Internaţională de Astronomie, care s-a desfăşurat în Sri Lanka, în perioada 6 –14 octombrie 2018.

Doi membri ai Astroclubului “Călin Popovici” din cadrul Observatorului Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi au obţinut rezultate foarte bune la Olimpiada Internaţională de Astronomie care s-a desfăşurat în Sri Lanka, în perioada 6 –14 octombrie 2018.

Este vorba despre Daria Hărăbor, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi, care a obţinut medalia de aur şi Maria Iordache, de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" Brăila, care a obţinut medalia de bronz.

În această vară, cele două eleve s-au pregătit intens în cadrul Planetariului şi Observatorului Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, instituţie unde se derulează un program de pregătire a elevilor pentru proba practică observaţională a olimpiadei de astronomie şi astrofizică, coordonat de muzeograful Ovidiu Tercu.

Daria Harbor s-a pregătit pentru proba teoretică cu profesoarele de fizică Lucia Popa, de la Şcoala Gimnazială Nr. 29 din Galaţi şi profesoara Cătălina Caragea, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi. Maria Iordache s-a pregătit pentru proba teoretică cu profesoara de fizică Iacob Liliana, de la Şcoala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" Brăila. De asemenea, ambele eleve au fost îndrumate la teorie şi de brăileanul Radu Andrei, acum student la Harvard, olimpic la astronomie şi membru al Astroclubului "Calin Popovici".

Tot în această vară, pe parcursul mai multor zile, s-a pregătit la observatorul gălăţean şi elevul Vlad Roşca din Slobozia care a obţinut medalia de bronz la această olimpiadă. Vlad este elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi în această toamnă va participa la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri