Jandarmii au avut o „şedinţă” cu suporterii Oţelului. S-au înţeles asupra comportamentului celor din urmă pe parcursul sezonului fotbalistic viitor

0
0
Şeful Jandarmeriei Galaţi le-a mulţumit suporterilor pentru comportamentul din sezonul trecut
Şeful Jandarmeriei Galaţi le-a mulţumit suporterilor pentru comportamentul din sezonul trecut

Jandarmii gălăţeni s-au întâlnit ieri cu suporterii Clubului FC Oţelul şi reprezentanţii societăţii de pază responsabilă cu asigurarea ordinii publice în interiorul arenei sportive pentru a discuta despre noul sezon fotbalistic care începe azi. Jandarmii le-au cerut fair-play şi bun-simţ în comportament.

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Dănuţ Vasilică a cerut suporterilor să manifeste un spirit de Fair-play şi bun simţ pentru a putea atrage în arena sportivă şi părinţi cu copii: „Personal, doresc să particip la o manifestare sportivă unde nu se adresează injurii şi expresii jignitoare, unde suporterii îşi dau concursul şi efortul să încurajeze echipa, uitând de rivalităţile şi animozităţile cu echipele rivale. Numai aşa părinţii vor fi atraşi să-şi aducă şi copiii în arenele sportive”, a precizat Dănuţ Vasilică.

Întrucât comunicarea este principiul de bază al unei relaţii benefice între toate părţile, inspectorul şef al I.J.J. Galaţi a rugat suporterii gălăţeni să comunice permanent, atât cu jandarmii cât şi cu reprezentanţii societăţii de pază şi responsabilul cu securitatea al clubului F.C. Oţelul pentru a evita eventualele neînţelegeri privind unele intenţii ale suporterilor.

La rândul său, reprezentantul clubului gălăţean şi responsabil de ordinea şi siguranţa clubului de fotbal F.C. Oţelul Galaţi, Neculai Milea a recomandat suporterilor gălăţeni afişarea unui comportament civilizat, atât la meciurile disputate acasă cât şi în deplasare, întrucât, eventualele acţiuni ale acestora în afara cadrului legal vor atrage sancţiuni pecuniare asupra clubului de fotbal.

În prezent, cinci suporteri ai echipei de fotbal F.C. Oţelul Galaţi au aplicată sancţiunea complementară de interzicere a dreptului de a intra pe locurile de desfăşurare a competiţiilor sportive gen meciuri de fotbal, pe o perioadă de un an sau şase luni, iar unui suporter i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru încălcarea prevederilor Legii 4 din 2008.

Dănuţ Vasilică a ţinut să le mulţumească suporterilor pentru modul de comportare pe tot parcursul sezonului competiţional 2012 - 2013, astfel, la Galaţi neînregistrându-se conflicte sau incidente majore.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri