Cine e marele câştigător al potului de 11 milioane de euro de la Loto: un judecător din Galaţi, cu 8.000 de lei salariu lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De cinci zile, o ţară
întreagă se întreabă cine e marele câştigător la loto. FOTO Click!
De cinci zile, o ţară întreagă se întreabă cine e marele câştigător la loto. FOTO Click!

Câştigătorul celor 11 milioane de euro este descris de cunoscuţi ca un profesionist desăvârşit şi un om blând. Are o fată care locuieşte în Bucureşti.

În cartierul gălăţean Micro 21, unde se află agenţia loto care a dat cel mai proaspăt milionar în euro, lumea pare de câteva zile total schimbată. Marea majoritate a locuitorilor nu ştie cine a câştigat marele premiu. Oamenii se uită curioşi în jurul lor, doar doar or oberva la vreun trecător un semn care să trădeze norocul incredibil care a dat peste el. Sunt însă şi câţiva, cam 20-30 la număr, ce locuiesc pe strada V.V., care cunosc identitatea fericitului. Şi care au instituit o adevărată „lege a tăcerii”, informează click.ro.

„Ştiu cine a câştigat. Nu vă spun nici dacă îmi daţi 20 de milioane”, ne spune un bătrânel la vreo 60 de ani. „Nu ştiu maică, nu am auzit nimic”, „s-ar putea să-l ştiu dar nu spun”, sunt răspunsurile pe care ni le dau, rând pe rând, locatarii unui bloc unde ştim cu siguranţă că locuieşte proaspătul milionar. Şi, uşor, uşor, odată cu trecerea orelor, apar şi primele „breşe” în zidul făcut în jurul misteriosului personaj. Aşa aflăm cum îl cheamă (am decis să nu facem public numele lui) şi povestea vieţii lui, de-a fir a păr.

Nu e deloc un om sărac, ba chiar, la cei 51 de ani ai săi, poate spune că e un om realizat. Câştigătorul celor 11 milioane de euro, de fapt 8,2 milioane după plata taxelor, e judecător la o instanţă din Galaţi şi, conform propriei declaraţii de avere, a avut anul trecut un salariu net de 8.000 de lei pe lună. Este văduv şi are o fată stabilită în Bucureşti. Pentru fiica lui s-a şi băgat dator la bancă în 2012. Domnul judecător apare drept coplătitor la creditul de peste 60.000 de euro pe care tânăra l-a luat pentru a-şi lua un apartament în Capitală. Acum, poate plăti acest credit în doar două luni numai din dobânda pe care o încasează pe marele câştig. Magistratul mai are un credit, luat în 2011, an în care şi-a cumpărat şi maşina, de care este foarte mândru, un VW Passat. Şi de acest credit poate scăpa cu dobânda pe 15 zile!

La instanţa unde lucrează marele câştigător, lucrurile sunt ceva mai simple. „Aici se ştie că a dat norocul peste el. A şi dat deja chef mare cu o parte din colegi”, ne spune un avocat. Din vorbă în vorbă aflăm că domnul judecător este un magistrat foarte apreciat, cunoscut pentru blândeţea sa. „Îi pedepseşte aspru doar pe cei care nu vor cu nici un chip să se îndrepte. Dacă îl convingi că-ţi pare rău de ce ai făcut, este foarte înţelegător şi te ajută”, ne spune un coleg. Şi, pentru că un astfel de eveniment nu putea fi lipsit şi de bârfe, aflăm mai multe decât am vrea. „A dat norocul şi peste prietena lui. E procuroare aici”, povesteşte alt magistrat.

Bine, bine, dar cum arată misteriosul norocos? Aflăm câteva ore mai târziu, când iese pentru prima oară pe ziua aceea din bloc. Un bătrânel simpatic ce pare mai în vârstă decât cei 51 de ani din buletin. Sau poate povara celor peste opt milioane de euro câştigaţi şi-au pus deja amprenta asupra lui. Totuşi, blândeţea i se citeşte pe faţă. Are un mers aparte, face paşi mici şi iuţi. Nu părăseşte zona în care locuieşte şi unde se simte, probabil, în siguranţă. Merge doar până la magazinul de la colţul blocului, cumpără un suc. Apoi, face o plimbare de două-trei minute până la restaurantul aflat la câţiva zeci de metri. Dar nici aici nu stă şi nu bea nimic. Chelnerii par să nu-l cunoască. Nimeni nu-l bagă în seamnă. Nici pe stradă, nici la magazin, nici la restaurant. Chiar nu-l cunoaşte nimeni pe omul care stă la aceeaşi adresă din 1991? Bineînţeles că-l cunosc dar face parte din planul de protejare a lui. Cu aşa vecini, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, domnule judecător! Multă sănătate şi, aşa cum v-au sfătuit deja alţi mari câştigători la loto, să administraţi cu înţelepciune averea câştigată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite