Investiţie de 6,3 milioane de euro la cel mai mare combinat siderurgic din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părţile componente ale noii linii de acoperire urmează să fie asamblate FOTO Liberty Galaţi
Părţile componente ale noii linii de acoperire urmează să fie asamblate FOTO Liberty Galaţi

Liberty a anunţat miercuri că investeşte 31 de milioane de lei (6,3 milioane de euro) într-o linie ultramodernă ce va fi utilizată în acoperirea ţevilor produse la unitatea specializată Liberty Tubular Products Galaţi.

Primele dintre cele 80 de camioane cu părţi componente ale liniei de acoperire au ajuns deja din Olanda, iar în luna septembrie se va finaliza aducerea echipamentului, spum reprezentanţii combinatului. Lucrările de instalare a noii linii sunt preconizate să aibă loc în anul 2022. Proiectul include şi înfiinţarea unui laborator de testare.

Linia de acoperire va presupune un grad ridicat de automatizare, fiind operată de o echipă de 25 de angajaţi şi va fi prietenoasă cu mediul înconjurător. Capacitatea anuală a liniei va fi de circa 110.000 de tone sau aproape 500.000 de metri de ţeavă şi va asigura spălarea, uscarea, sablarea, inspectarea şi acoperirea în straturi succesive de răşină epoxidică, polietilenă şi polipropilenă, precum şi - la cerere - spumă de polipropilenă.

Pe lângă aceste acoperiri pe suprafaţa exterioară a ţevilor, linia de acoperire poate realiza o aplicare şi la interior, cu răşină epoxidică. Tratate în acest fel, ţevile pot fi folosite la magistrale de transport pentru petrol, gaze naturale, apă sau alte fluide.

“Piaţa cere din ce în ce mai multe ţevi acoperite, folosite la transportul fluidelor energetice. Cu această nouă Linie de Acoperire, LIBERTY Tubular Products Galaţi va fi singurul producător din această zonă cu capacitatea de a realiza acest tip de produse tubulare de înaltă calitate. Dar marele avantaj comercial este că la Galaţi se va produce atât materia primă pentru fabricarea acestor ţevi, cât şi procesarea acestora în stadiul final pentru clienţii de pe teritoriul României, din Balcani şi din alte zone din Europa”, a declarat Aida Nechifor, directorul general al Liberty Galaţi.

Liberty Galaţi este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu o forţă de muncă de circa 7.000 de oameni şi o capacitate de producţie actuală de circa 3 milioane de tone de oţel pe an pentru clienţi din domeniul construcţiilor, naval, petrolier şi gaze, precum şi cel al producţiei de energie regenerabilă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Două spitale din Galaţi vor avea ambulatorii noi de specialitate. Investiţie de peste 22 milioane de lei

Încă o investiţie uriaşă anunţată la Cluj. „Costă 600 de milioane de euro, iar lucrările vor începe în 2023”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite