Investiţie de 3,5 milioane de euro la Şantierul Naval Galaţi. Noua linie robotizată, operată de doar trei muncitori

0
Publicat:

O nouă linie robotizată pentru fabricarea panourilor mici a fost inaugurată la Şantierul Naval Damen Galaţi. La eveniment a fost prezent ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România.

Noua linie robotizată de la Damen Galați va fi operată de doar trei muncitori FOTO arhivă Adevărul
Noua linie robotizată de la Damen Galați va fi operată de doar trei muncitori FOTO arhivă Adevărul

Liniile robotizate pentru fabricarea panourilor mici reprezintă viitorul în domeniul naval, iar una dintre cele mai moderne astfel de tehnologii a fost inaugurată miercuri, 29 noiembrie, la Șantierul Naval Damen de la Galați.

„Sunt foarte fericit să fiu aici, după cum am mai spus, pentru că este următorul pas în dezvoltarea şantierului naval şi a digitalizării întregului proces. Este un punct de pornire în ceea ce oferim întregii zone şi societăţii noastre. Şi asta am încercat să facem aici", a declarat Mark Vermeulen, manager director la Damen.

„Pentru mine este pentru prima dată când mă aflu aici, la şantierul din Galaţi şi sunt foarte fericită. Este o cooperare olandeză excelentă, cea pe care o sărbătorim acum, însă trebuie să îi amintim şi pe partenerii noştri români fantastici, care au colaborat împreună cu noi pentru a ajunge în acest punct, în care ne aflăm în aceste momente, la această minunată linie de producţie robotizată. Astfel, uşurăm munca oamenilor, nu pentru a reduce personalul prin utilizarea acestei linii, ci dimpotrivă, pentru a le face activitatea mai plăcută. Este absolut fantastic! Este minunat. Bravo!", a ținut să precizeze Willemijn van Haften, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos.

Investiţia de la Şantierul Naval Damen Galaţi se ridică la 3,5 milioane euro. Important de amintit este că gradul înalt de tehnologizare face ca noua linie de robotizare să fie operată de doar trei muncitori.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite