Incendiu în Rezervația Naturală Lacul Brateș din Galați. Au ars 15 hectare, însă complexul turistic a fost salvat VIDEO

0
Publicat:

Un incendiu de proporții a avut loc vineri, 17 martie, în zona Rezervația Naturală Lacul Brateș din Galați. Focul a afectat aproximativ 15 hectare de vegetație uscată, stuf și lăstăriș.

Zeci de hectare de vegetație afectată FOTO : ISU Galați
Zeci de hectare de vegetație afectată FOTO : ISU Galați

Pompierii militari gălățeni au reușit să localizeze și să lichideze incendiul care se extindea spre amenajarea Plaja Brateș. Salvat a fost și complexul turistic. 

„Au acționat patru autospeciale de stingere cu 20 de pompieri și o cisterna de la societatea Apă Canal timp de aproximativ 2 ore. Cauza producerii incendiului este foc deschis”, a transmis ISU Galați. 

Un incendiu similar a avut loc și joi, 16 martie. Potrivit ISU, a luat foc stuful de pe marginea unui canal din rezervație. 

„Au ars vegetație uscată, stuf și lăstăriș de pe 12 hectare de teren. Pompierii au stins focul după șase ore de luptă cu flăcările”, au anunțat pompierii.

Incendiu de amploare în zona Lacului Brateș FOTO: ISU Galați
Incendiu de amploare în zona Lacului Brateș FOTO: ISU Galați

În luna martie, pompierii militari gălățeni au intervenit pentru limitarea și lichidarea  unui număr de 18 incendii de vegetație uscată și stuf, produse în mai multe localități de pe raza județului. Flăcările s-au extins cu repeziciune, la locuințe, anexe și depozite de furaje, arzând locuințe, anexe și aproximativ 50 hectare de vegetație uscată.

Numai în ultimele 24 de ore, în zona lacului Brateș au avut loc două incendii de mare amploare, care au afectat aproximativ 30 de hectare.

„Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea unor astfel de evenimente, deoarece acestea pot produce adevărate dezastre”, a transmis ISU Galați. 

De asemenea, pompierii atrag atenția că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi sau menajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii și alte vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite