Un nor gros de fum a acoperit cerul în dreptul Dunării. Care sunt explicațiile autorităților din Galați

0
Publicat:

Un nor gros de fum a fost observat în dreptul Dunării, la Galați. Mai mulți oameni au postat pe rețeaua de socializare fotografii, întrebându-se care este sursa fumului.

Nor gros de fum pe Dunăre FOTO: Facebook/Grupul Șoferilor din Galați
Nor gros de fum pe Dunăre FOTO: Facebook/Grupul Șoferilor din Galați

Din imaginile postate pe rețelele de socializare se observă un nor gros de fum negru ce pare că are ca sursă un incendiu de mari dimensiuni, ce ar putea avea loc pe malul drept al Dunării, la granița României cu Republica Moldova şi Ucraina.

„Incendiu foarte mare in direcția portului Reni, din Ucraina. Imagine de pe Faleza Dunării din Galați. Norul de fum foarte dens se întinde pe aproximativ 30 de km. După culoare, sigur nu e incendiu de vegetație”, a scris un gălățean, pe Facebook.

ISU Galați a transmis că sursa focului se află în localitatea Reni (Ucraina). 

„E un incendiu la Reni, în Ucraina, probabil un incendiu de vegetație. Noi monitorizăm situația. De acolo provine fumul pe care-l văd gălățenii”, au precizat reprezentanții ISU Galați. 

Norul de fum a fost observat din mai multe zone ale orașului FOTO: Marian Dumitru/Facebook
Norul de fum a fost observat din mai multe zone ale orașului FOTO: Marian Dumitru/Facebook

Agenția de Protecția Mediului Galați nu a identificat sursa fumului. Un comisar de mediu a fost, în inspecție, în zona Port Bazinul Nou Galați, unde există si un depozit portuar de carburant, asigurându-se că nu este nici un incendiu local. 

Incendiu devastator în pădurea de la Slănic Moldova

Zeci de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în pădurea de la Slănic Moldova, judeţul Bacău.

Incendiul a fost anunţat, sâmbătă seară, printr-un apel la 112. În pădurea de la Slănic Moldova s-au deplasat două autospeciale de stingere si o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu 15 pompieri militari.

De asemenea, în teren s-au deplasat şi 10 lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi doi lucrători ai Ocolului Silvic Târgu Ocna. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare, la nivelul litierei şi al cioatelor.

Intervenţia a fost dificilă, întrucât terenul este unul greu accesibil, iar condiţiile meteorologice (vântul puternic) au favorizat extinderea flăcărilor.

În jurul orei 00,30, incendiul a fost localizat. Pe parcursul nopţii au rămas în supraveghere echipe mixte de pompieri şi lucrători SVSU.  

„Acţiunea de stingere s-a reluat în această dimineaţă, când a avut loc schimbul de efective. În aceste momente, la locul indicat acţionează 25 de pompieri militari şi un voluntar ce încadrează următoarele mijloace: trei autospeciale de stingere, un UTV şi trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite