Imagini cu şoferul care a circulat 180 de kilometri la oră, doar ca să scape de echipajele de poliție: „Să fie alcoolul de vină?” VIDEO

0
Publicat:

Poliţia Română a postat primele imagini cu şoferul din Galaţi care a circulat cu 180 de kilometri la oră pentru a scăpa de echipajele care-l urmăreau. Șoferul a fost imobilizat și încătușat. 

Șoferul a fost urmărit și imobilizat FOTO: Poliția Română
Șoferul a fost urmărit și imobilizat FOTO: Poliția Română

„Au reușit să tragă… șoferul pe dreapta! Și să evite o TRAGEDIE! După o cursă intensă, individul a fost imobilizat cu sprijinul cetățenilor din zonă, cărora le mulțumim, pe această cale. Acesta a accelerat până la 180 km/h, doar să scape de polițiștii care erau în urmărirea lui.  Să fie alcoolul de vină?  Datorită colegilor de la Serviciul Rutier Galați, Biroului Rutier Galați și de la Postul de Poliție Șendreni, bărbatul, de 50 de ani, are în acest moment permisul reținut pentru 330 de zile și de plătit amendă de 5.075 de lei”, a scris Poliția Română, pe Facebook.

Șofer încătușat în trafic, după o urmărire periculoasă

Marți, 20 septembrie 2023, în jurul orei 11.30, șoferul unei mașini care se deplasa pe DN 25, a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Galați și a accelerat.

Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestui autoturism cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. A fost solicitat sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Șendreni, precum și al celor din cadrul Biroului Rutier Galați, întrucât bărbatul care se afla la volan a refuzat în continuare să oprească și a apăsat pedala de accelerație a autovehiculului până la viteza 180 de km/h.

Acesta a pus în primejdie siguranța participanților la traficul rutier prin efectuarea a numeroase depășiri neregulamentare peste marcajul longitudinal continuu atât în interiorul localităților, cât și în afara acestora, și ar fi circulat pe sensul opus de mers în efectuarea virajelor în curbe, determinându-i pe conducătorii auto din vehiculele care circulau din contrasens să frâneze pentru a evita impactul frontal”, a anunțat Poliția Galați.

Bărbatul aflat la volan a evitat blocajul auto din localitatea Șendreni, rulând prin afara părții carosabile prin șanț.

La intrarea în municipiul Galați, în zona Tirighina, a fost oprit de blocajul rutier instituit de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați.

„În autoturism se afla doar conducătorul auto, care, după ce a oprit a coborât și a manifestat în continuare o atitudine recalcitrantă, refuzând să se conformeze somațiilor polițiștilor. A fost imobilizat și încătușat. Din cercetări a reieșit că este vorba de un bărbat, de 50 de ani, din comuna Barcea, județul Galați, cu permis de conducere valabil. A fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, aparatul etilotest a indicat 0,30 mg / l alcool pur în aerul expirat, iar în cel de-al doilea caz rezultatul a fost negativ”, a transmis IPJ Galați.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite