Șoferul unui TIR încărcat cu șampanie a murit în accident. A ratat o curbă, vehiculul s-a răsturnat și a intrat într-o autoutilitară

0
Publicat:

Traficul a fost blocat pe DE 581, în județul Galați, deoarece un TIR din Republica Moldova, încărcat cu șampanie, s-a răsturnat și a lovit o altă mașină. Șoferul TIR-ului a murit.

Un tir cu șampanie s-a răsturnat în județul Galați FOTO: Drumuri regionale Gl BR
Un tir cu șampanie s-a răsturnat în județul Galați FOTO: Drumuri regionale Gl BR

Potrivit IPJ Galați, accidentul a avut loc sâmbătă, 16 septembrie 2023, în jurul orei 6.15, pe DE 581, în afara localității Cosmești, din județul Galați, la km 8+50 de metri.

Un tânăr, cu vârsta de 26 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un TIR prevăzut cu semiremorcă, încărcat cu șampanie, pe DE 581, dinspre localitatea Cosmești către localitatea Tișița, într-o curbă la dreapta, nu ar fi adaptat viteza de deplasare, astfel că a pătruns pe sensul opus de mers și s-a răsturnat pe partea stângă. A intrat în coliziunea frontală cu o autoutilitară care era condusă regulamentar, din sens invers, de un femeie, cu vârsta de 50 de ani, domiciliată în orașul Târgu Frumos, din județul Iași.

Șoferul tirului a murit 

„În urma impactului, conducătorul TIR-ului a decedat, iar conducătoarea autoutilitarei a fost rănită ușor și a fost preluată și transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate”, a anunțat Poliția Galați. 

La testarea alcoolscop a conducătoarei auto, rezultatul a fost negativ.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment rutier”.

Traficul rutier a fost blocat circa o oră pe ambele sensuri de mers, iar apoi s-a circulat alternativ pe o singură bandă de mers până la degajarea completă a carosabilului, a mai transmis IPJ Galați. 

Și Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că pe DN 24 Tecuci-Tișița, în zona localității Cosmești, județul Galați, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autotren și o autoutilitară, autotrenul fiind răsturnat pe carosabil. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite