Heineken vrea o colaborare cu singura staţie pilot de bere din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La staţia pilot de bere se scoate un sortiment de bere „ştiinţifică”!
La staţia pilot de bere se scoate un sortiment de bere „ştiinţifică”!

Cei de la Heineken vor să le propună celor de la Galaţi proiecte de cercetare pe care să le folosească pe viitor în dezvoltarea companiei. Vor lua şi specialişti pentru diviziile din Olanda, dar vor acorda şi burse celor mai buni studenţi.

Ieri, reprezentanţii cunoscutei mărci de bere din Olanda au venit la Galaţi pentru a discuta cu reprezentanţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor în legatură cu o viitoare colaborare. Ei sunt extrem de interesaţi de proiecte de cercetare, mai ales că staţia pilot de bere din Galaţi este nouă şi are în jur tot felul de specialişti. 

„Cei de la Heineken vor să implementeze diverese proiecte de cercetare, dar nu este exclus să le propunem şi noi reţete de bere care să-i încânte. Până la urmă acesta este rolul unei staţii pilot de cercetare. Cei de la Heineken ar putea, pe viitor, să-şi ia de la Galaţi specialişti în producerea berii ieşiţi de pe băncile facultăţii de la Galaţi”, ne spune decanul Facultăţii, Petru Alexe.

Reprezentanţii facultăţii au semnat deja un protocol şi la sfârşitul lunii martie vor veni din nou să-şi selecteze câţiva studenţi. 

„De asemenea, împreună cu specialiştii de aici, cei de la Heineken vor discuta despre noi sortimente de bere pe care le-ar putea scoate pe piaţă în perioada imediat următoare”, mai spune Petru Alexe. 

Reamintim ca Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi a inaugurat în luna mai 2014 o staţie-pilot modernă de fabricare a berii, construită cu fonduri europene. Staţia de bere, dotată cu patru tancuri de câte 2,5 hectolitri, a costat 250.000 de euro şi a fost realizată în cadrul unui proiect mai amplu, în valoare de 3.000.000 de euro, prin care au fost implementate şi alte două staţii-pilot: una de carne şi una de lactate. Potrivit regimului tehnologic, cu aceste echipamente se pot produce cinci-şase sortimente de bere aşa-numită ştiinţifică.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite