Grătar făcut în bloc, cu ușa deschisă. Vecinii, speriați, au sunat la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alertă la 112, la Galați, din cauza unor persoane care au făcut grătar într-un bloc. Pompierii au fost informați că pe casa scării este foarte mult fum. Ajunși la fața locului au constatat că este alarmă falsă, iar nimeni nu este în pericol.

Locatari, speriați de fumul provocat de la grătar FOTO: Arhivă, Adevărul
Locatari, speriați de fumul provocat de la grătar FOTO: Arhivă, Adevărul

Incidentul a avut loc joi, 15 februarie 2024, într-un bloc de pe strada Brăilei, din Galați.

Pompierii din Galați au fost alertați prin serviciul 112 din cauza fumului dintr-o scară de bloc. 

La fața locului au fost trimise două  autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autoscară de la Detașamentul de Pompieri Galați.

Pompierii au constatat că nu este vorba despre un incendiu, fumul fiind provocat de un grătar făcut în unul dintre apartamente. Pentru a scoate fumul din interior, locatarii au deschis ușa, iar vecinii s-au speriat și au sunat la 112.

„Fumul a fost provocat de gospodarii, care au făcut un grătar și au deschis sa iasă fumul pe casa scării”, a transmis ISU Galați.

Incendiu puternic în bazinul legumicol Matca

Un incendiu puternic a avut loc joi, 15 februarie 2024, în comuna Matca, cel mai mare bazin legumicol din țară. Un solar a fost cuprins de flăcări, iar focul s-a extins cu repeziciune și la o casă.

„Incendiu produs la un solar, care s-a extins şi la o casă de locuit. Se manifestă generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp (400 mp solarii şi 100 mp casă), se acţionează pentru lichidare. Nu sunt raportate victime”, a anunțat ISU Galaţi.

Potrivit pompierilor, au ars 500 mp de solar, iar incendiul s-a extins la o casă învecinată, din cauza vântului puternic. 

Potrivit pompierilor, cauza probabilă care a dus la producerea incendiului, a fost „jarul căzut dintr-o sobă fara acumulare de căldură, lăsată nesupravegheată, pe materiale combustibile”.

Matca este unul dintre cele mai mare bazine legumicole din ţară, cu peste 1.000 de hectare de solarii şi 2.000 de hectare cu culturi în câmp. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite