O tornadă a făcut prăpăd în bazinul legumicol Matca. Fermier: „Nu am văzut niciodată așa ceva. A distrus totul” VIDEO

0
Publicat:

Dezastru în comuna Matca, din judeţul Galaţi. Cel mai cunoscut bazin legumicol din ţară a fost lovit de o tornada puternică, care a distrus sute de solarii. Căpriorii serelor au cedat, iar foliile au fost smulse.

Solarii distruse la Matca FOTO: Gheorghe Marin
Solarii distruse la Matca FOTO: Gheorghe Marin

Localnicii spun că a fost o tornadă care a măturat totul în calea ei. Vijelia puternică a rupt scheletul solariilor și a smuls acoperișuri de pe case. Imaginile dezastrului au fost postate pe rețelele de socializare. Oamenii spun că nu au văzut niciodată o tornadă așa puternică

„Doamne, mi–a rupt cu totul solarul. Ia uitați ce mi–a făcut ? Și ardeii distruși. Doamne, pe unde să mai trec. Doamne , uitați tot solarul mi l-a rupt. Nu mai am pe unde să intru. Jumătate de solar mi l-a făcut praf. Ooo, Doamne”, a postat Leca Nicoleta, pe Facebook.

„A fost o tornadă foarte puternică. Mi-a distrus două solarii. Aveam castraveți și roșii. S-au rupt căpriorii, iar folia a fost luată de vijelie. A fost și cu piatră. Nu am văzut niciodată o tornadă așa puternică. Nu este asigurat solarul. Astea din lemn nu le asigură nimeni”, spune Sorin Dragomir. 

„Eu eram în solar, atunci când a venit tornada. A fost dezastru, așa ceva nu am mai văzut. Solarii distruse, acoperișuri de pe case smulse. A făcut ravagii”, spune un alt legumicultor. 

Primarul comunei Matca, Gheorghe Marin, spune că pagubele sunt foarte mare, iar începând de luni, 7 august 2023, se va face o evaluare în teren. 

 „A fost o tornadă, nu am văzut niciodată așa ceva. A distrus totul în calea ei. A pus la pământ solarii, copaci, acoperișuri. Șoseaua este plină de copaci căzuți, am chemat oamenii dea casă să ne ajută să eliberăm drumul, să putem circula. Pagubele sunt foarte mari. Mâine vom face o evaluare în teren. A fost prăpăd”, susține primarul comunei Matca, Gheorghe Marin. 

Matca, din Galați este cel mai mare bazine legumicol din ţară, cu peste 1.000 de hectare de solarii şi 2.000 de hectare cu culturi în câmp. 

Furtuna a provocat pagube și în municipiul Tecuci. Vântul puternic a distrus mai multe acoperișuri din tabla, iar mai mulți arbori s-au prăbușit. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite