Galaţi: Şase posturi de gunoieri, transformate în posturi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca la noi la nimeni. La ultima şedinţă de Consiliu Local, aleşii au aprobat transferarea unui număr de şase funcţii de gunoieri la Poliţia Locală.

Astfel, organigrama Serviciului Public Ecosal a fost redusă cu şase posturi, de la 320, la 314, iar cele şase posturi ai trecut în curtea Poliţiei Locale nou-înfiinţate.

Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Locale Galaţi, ne-a explicat că acele posturi nu erau ocupate: „Din câte am înţeles, cele şase posturi care au ajuns la noi erau vacante. Pentru a putea funcţiona, noi aveam nevoie de un număr exact de oameni. Dacă nu luam de la Ecosal, luam din altă parte, de la Primărie”.

Poliţiştii locali vor primi noi atribuţiuni nu doar în domeniul asigurării liniştii şi ordinii publice, ci şi în sectorul circulaţiei rutiere şi pietonale, precum şi al păstrării curăţeniei publice.

Poliţiştii locali vor avea în curând uniforme noi, dar şi o dotare ca la carte, din care nu va lipsi pistolul cu glonţ, pistolul cu muniţie neletală, bastonul cu şocuri electrice şi pulverizatorul de mână cu substanţe iritant-lacrimogene

Pe lângă drepturile salariale stabilite potrivit prevederilor legale, politistii locali beneficiază de normă de hrană în cuantum de 720 lei, conform legislaţiei în vigoare.

Toate amenzile încasate de Poliţia Locală merg direct la bugetul local.
Poliţia Locală a primit un buget de  6427,0 mii lei pentru cheltuieli de personal şi 650,0 mii lei pentru cheltuieli de funcţionare şi obiecte de inventar.

Numărul total de salariaţi este 302, dintre care 18 cu funcţii de conducere şi 284 cu funcţii de execuţie.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite