FOTOGALERIE Faleza gălăţeană, înecată şi de gunoaie, nu numai de apa care le cară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii, care merg pe Faleză pentru o gură de aer curat, au parte de un peisaj respingător. Foto: Marius Mototolea.
Gălăţenii, care merg pe Faleză pentru o gură de aer curat, au parte de un peisaj respingător. Foto: Marius Mototolea.

Înainte ca Dunărea revărsată să ia în stăpânire faleza inferioară, o iau tonele de gunoaie cărate de apa fluviului, umflată de ploi şi de topirea zăpezilor.

În dreptul obstacolelor, precum restaurantele plutitoare şi pontoanele de pe malul fluviului, s-au acumulat cantităţi impresionante de deşeuri plutitoare, mai ales pet-uri, crengi, dar şi stârvuri de animale înecate de puhoaiele ajunse în Dunăre.

La fel s-a întâmplat şi în dreptul pontonului la care este ancorat remorcherul Perseus numai că, în acea zonă, spre lauda lor, membrii echipajului se chinuie să înlăture gunoaiele.

Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre proprietarii pontoanelor transformate în cârciumi plutitoare, se pare interesaţi de frumuseţea falezei doar atunci când pot face profit, nu şi acum, când au fost nevoiţi să-şi închidă restaurantele din cauză că pasarelele de acces au devenit inutilizabile.

Proprietarii acestora sunt pasibili de plata unor amenzi usturătoare, dar nu se simt ameninţaţi pentru că nu oricine are dreptul să stea ancorat la „cheul” falezei de promenadă.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite