FOTO Strada Traian va fi redeschisă circulaţiei. Vor avea acces doar maşinile mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul de pe strada Traian - denumit Vidraru de Constanţa FOTO S.I.
Şantierul de pe strada Traian - denumit Vidraru de Constanţa FOTO S.I.

Consolidarea străzii Traian s-a încheiat, aşa că traficul va fi reluat pe artera care scurtează drumul de la Gară spre zona veche a Constanţei.

Primarul Radu Mazăre a vizitat luni, 8 aprilie, şantierul de la Poarta 3, unde se ridică un complex comercial World Trade Center.

Deocamdată, investitorii Immoeast, care au construit şi Maritimo Shopping Center, au cheltuit 40 milioane euro pentru stabilizarea şi consolidarea malului. Fundaţia a fost turnată, fiind deja gata scheletul parcării subterane pe trei nivele. Lucrarea complexă (canalizare, drenare, împământare etc) l-a făcut pe Mazăre să declare şantierul de pe Traian asemănător Barajului Vidraru.

World Trade Center va fi un complex cu triplă funcţionalitate: birouri, centru comercial şi hotel. Beneficiarul este Harborside Imobiliara, care caută „cu înfrigurare“ dezvoltator pentru continuarea proiectului – după cum a declarat inginerul Nicolae Boiangiu, directorul şantierului.

„Vorbim despre 40 milioane euro privaţi băgaţi în pământ. Gândiţi-vă că asfaltarea întregului oraşul costă 10 milioane euro“, a spus Radu Mazăre.

El a asigurat locuitorii din zonă că pot sta absolut liniştiţi în privinţa siguranţei blocurilor. „Ba chiar o să fie mai bine cotate odată cu construirea World Trade Center“, a precizat Mazăre. Primarul a venit la şantier cu un Cadillac Escalade.

Strada Traian a fost blocată circulaţiei în 2010, când lucrările abandonate de investitor au provocat surpări ale malului. Într-o săptămână, traficul va fi redeschis pentru maşinile mici, pe două benzi.

Anton Chirică, profesorul de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, care este consultant în proiect, a dezvăluit că măsurătorile au descoperit o falie care a devenit activă pe direaţia străzii Traian. Specialistul a menţionat că întreaga construcţie va fi asigurată antiseism, iar măsurile de siguranţă vor avea efect benefic asupra întregului cvartal.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite