FOTOGALERIE Angajatorii gălăţeni au cam ignorat Bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii cu studii superioare au fost dezamăgiţi de oferta angajatorilor participanţi la Bursa locurilor de muncă. Foto: Marius Mototolea
Tinerii cu studii superioare au fost dezamăgiţi de oferta angajatorilor participanţi la Bursa locurilor de muncă. Foto: Marius Mototolea

Din 484 de agenţi economici contactaţi de AJOFM, au participat cu oferte de locuri de muncă doar 62. Cum însă, paradoxal, nici gălăţenii dornici să se angajeze nu s-au îmbulzit, „concurenţa” a fost de patru solicitanţi pentru un job.

Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, a fost găzduită şi în acest an de Universitatea „Dunărea de Jos”, în holul sediului acesteia.

Au fost invitaţi să-şi prezinte oferta de joburi 484 de agenţi economici, dar au dat curs invitaţiei doar 36 la Galaţi şi 26 la Tecuci (unde Bursa a fost organizată la casa de Cultură).

Cei 1.600 de gălăţeni din tot judeţul, care au mers astăzi la Bursa Locurilor de Muncă în speranţa că vor scăpa de şomaj sau că li se va oferi şansa unui salariu sau job mai bun, au găsit disponibile 380 de posturi (284 în Galaţi şi 96 la Tecuci).

Au fost selectate pentru interviuri în vederea angajării 232 de persoane (70  dintre acestea din Tecuci şi comunele limitrofe) 

Cele mai multe dintre locurile de muncă oferite participanţilor au fost pentru persoane cu calificări în câteva meserii (mai puţine comparativ cu precedentele ediţii ale Bursei). 

Astfel, se caută confecţioneri în industria textilă; fierari betonişti, tâmplari, parchetari, zugravi,  tencuitori, muncitori finisaje, zidari-pietrari, lăcătuşi-mecanici ospătari, agenţi de securitate, îngrijitori clădiri, mecanici maşini şi utilaje, prelucrători prin aşchiere, dulgheri, operatori fabricare paste făinoase, ambalatori, rigipsari, electricieni, menajere, instalatori, frizeri, lucrători comerciali.

Pentru absolvenţii facultăţilor erau disponibile foarte puţine joburi, majoritatea pentru ingineri. 

Cele mai multe erau oferite de ArcelorMittal care caută analist programator, inginer de sistem, administrator bază de date, administrator de reţea, senior progect manager, inginer automatist, programator. De asemenea, alte firme caută ingineri în domeniul construcţiilor.
  

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite