Nici sătmărenii nu au stat acasă. Peste 2.000 de oameni s-au înghesuit în căutarea unui loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din 433 de posturi disponibile, 40 erau destinate persoanelor su studii superioare
Din 433 de posturi disponibile, 40 erau destinate persoanelor su studii superioare

Îmbulzeală mare în această dimineaţă la Casa de Cultură a Sindicatelor. Circa 2000 de sătmăreni au stat ore în şir la coadă pentru a prinde un loc de muncă la bursa organizată de Agenţia pentru ocuparea Forţei de Muncă.

Astăzi a avut loc bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă la nivelul întregii ţări. Aproximativ 2.000 de persoane s-au înghesuit în Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare pentru a studia cele peste 433 de oferte ale angajatorilor. Din totalul locurilor scoase spre ocupare, doar 40 s-au adresat în special celor cu studii superioare.

Este déjà o tradiţie ca la fiecare bursă a locurilor de muncă organizată la nivelul judeţului Satu Mare, majoritatea posturilor disponibile să fie în domeniul textilelor. De această dată, având în vedere că sezonul construcţiilor tocmai a început, au existat câteva firme care au ofertat cererea cu câteva posturi în acest domeniu.

La deschiderea oficială au fost prezente mai multe oficialităţi decât în anii precedenţi, participând aproape toţi directorii de instituţii publice din Satu Mare. „Am spus la investirea în funcţie a domnului director al AJOFM Satu Mare că nu vreau ca instituţia să numere şomerii, ci pe cei care îşi găsesc un loc de muncă. Totodată, am cerut o colaborare strânsă cu Inspectoratul Şcolar pentru adaptarea ofertei şcolare cu cererea de pe piaţa muncii din judeţ“, a declarat Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean.

Şi-au făcut simţită prezenţa şi elevii claselor terminale, dar şi reprezentanţii universităţilor care au filială la Satu Mare.

Citeşte şi Litoralul dă o pâine şomerilor. Zeci de persoane s-au angajat pe loc în turism

Sute de tulceni au venit la bursa locurilor de muncă

21 de şomeri buzoieni angajaţi pe loc şi alţi aproape 800 selectaţi pentru interviu, la Bursa Locurilor de Muncă

Şomerii cu veleităţi de „mentor” sau „detectiv” ofertaţi la bursa locurilor de muncă

 

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite