FOTO Lumea a treia în gările din Galați: toalete insalubre, pereți mucegăiți și geamuri sparte

0
Publicat:

Protecția Consumatorului a găsit dezastru în gările din județul Galați: toalete murdare cu infiltrații de apă și igrasie, geamuri sparte, baterii defecte și vase de wc fără apă. De asemenea, sălile gărilor nu erau igienizate. 

Toaletă ca-n Vestul Sălbatic într-o gară din Galați FOTO: Protecția Consumatorului
Toaletă ca-n Vestul Sălbatic într-o gară din Galați FOTO: Protecția Consumatorului

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a anunțat că în primele patru luni ale anului a desfășurat o campanie de „verificare a modului în care sunt respectate prevederile legislației în domeniu, în ceea ce privește serviciile oferite consumatorilor la desfășurarea activității în transportul feroviar, ca parte a unei tematici de control, la nivel național, aflată sub coordonarea comisarului șef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu”. 

Echipele de control gălățene au verificat șapte puncte de lucru aparținând celor patru operatori feroviari care funcționează pe raza județului Galați. Au fost amendați mai mulți operatori feroviari pentru dezastrul găsit în gări.

Toalete neigienizate în gările din județul Galați FOTO: Protecția Consumatorului
Toalete neigienizate în gările din județul Galați FOTO: Protecția Consumatorului

Principale abateri constatate au fost: condiţii igienice necorespunzătoare a garniturilor de tren, respectiv geamul vagonului fisurat, geamul panoului electric spart; folosirea unor toalete neigienizate cu infiltrații de apă și igrasie, cu bateriile de la chiuvete defecte, folosind vase de wc fără capac, fără apă la grupul sanitar; prestarea serviciilor nealimentare pentru călători, fără a asigura condițiile igienice necesare.

Pereți plini de igrasie și muzegai FOTO: Protecția Consumatorului
Pereți plini de igrasie și muzegai FOTO: Protecția Consumatorului

 De asemenea, sălile gărilor nu erau igienizate și aveau „păianjeni pe tavan, pereți scorojiți, pete de mucegai și infiltrații de apă”.

Pe peroane, pavimentul și scaunele era deteriorate, iar la ghișeele de bilete nu erau afișate informațiile corecte și complete, au precizat reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

Pentru neregulile constatate, inspectorii au aplicat cinci amenzi contravenționale în valoare totală de 24.000 lei și trei avertismente. De asemenea, s-a dispus „oprirea temporară a prestării de  servicii până la remedierea deficiențelor, în cazul  toaletelor din trei gări CFR, situate în localitățile Târgu Bujor (administrată de SC Transferoviar Infrastructură Neinteroperabilă CFR), Barboși și Tecuci, precum și la un vagon de călători aparținând CFR”.

Concret, CFR Călători a primit o amendă de 5.000 lei pentru punctele de lucru: casă de bilete Galați și un avertisment pentu casa de bilete din Gara Tecuci.

Dezastru în gările din județul Galați FOTO: Protecția Consumatorului
Dezastru în gările din județul Galați FOTO: Protecția Consumatorului

Compania Naționala de Cai ferate CFR SA a primit o amendă de 4.000 pentru Gara Tecuci, o amendă de 5.000 de lei pentru neregulile din Gara Barboși si o amendă de 5.000 pentru Gara Galați.

Transferoviar Călatori a primit un avertisment pentru Gara Târgu Bujor (un vagon).

Transferoviar Infrastructura Neinteroperabilă SRL a primit o amendă de 5.000 lei pentru neregulile găsite în Gara Târgu Bujor. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite