Focar de COVID-19 la un centru de primire copii din Galaţi. 10 copii şi 8 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DGASPC Galaţi FOTO arhivă Adevărul
DGASPC Galaţi FOTO arhivă Adevărul

Centrul de primire copii în regim de urgenţă ”Irene şi Stuart” a fost plasat în carantină de autorităţile sanitare după ce s-a descoperit, în urma testării, că 10 copii şi 8 angajaţi sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Un focar de coronavirus a fost descoperit la Centrul de primire copii în regim de urgenţă ”Irene şi Stuart” din Galaţi, în urma testărilor de rutină. Conform protocolului, se declară focar de coronavirus când sunt depistate minim trei cazuri de infectări într-o structură de tip rezidenţial.

Potrivit procedurilor stabilite de autorităţile sanitare, cei 350 de angajaţi în servicii rezidenţiale (case de tip familial şi centre de plasament) ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi sunt testaţi săptămânal, iar copii internaţi la două săptămâni.

În acest context, testele au scos la iveală faptul că 10 copii şi 8 angajaţi de la Centrul de primire copii în regim de urgenţă ”Irene şi Stuart” din Galaţi au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Acesta este un centru de tranzit, unde sunt preluate cazurile considerate urgenţe, care sunt direcţionate apoi către alte centre de copii. 

”Din 20 de teste efectuate angajaţilor, 8 au fost pozitive. 10 din cei 11 copii din centru care au fost testaţi, au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Aşteptăm şi alte rezultate”, ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

În Centrul de primire copii în regim de urgenţă ”Irene şi Stuart” lucrează 26 de angajaţi, iar toţi cei 10 copii care au fost diagnosticaţi cu COVID-19 sunt şcolari, având vârste între 7 şi 16 ani.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz. Angajaţii care au fost testaţi negativ la infectarea cu coronavirus asigură permanenţa în cadrul centrului.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Două focare de COVID-19 confirmate în Maramureş. Noi cazuri la Spitalul Judeţean şi la Clubul Sportiv Şcolar

Focar imens de coronavirus la un Centru de reabilitare neuropsihiatrică din Alba, unde sunt peste 120 de cazuri de infectare

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite