Farmaciile din Galaţi s-ar putea transforma în puncte de prim-ajutor pe perioada caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape toate farmaciile pot oferi un medicament calmant în situaţie de criză.
Aproape toate farmaciile pot oferi un medicament calmant în situaţie de criză.

Afirmaţia aparţine directorului Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, care mai spune că a demarat deja discuţiile cu reprezentanţii farmaciilor. În plus, DSP vrea să amenajeze şi puncte de prim-ajutor în câteva supermarket-uri. Toate vor fi active doar în cazul avertizărilor de cod portocaliu de caniculă.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a demarat discuţiile cu reprezentanţii farmaciilor din Galaţi. „Aproape toate au aer condiţionat, aproape toate au un dozator cu apă minerală şi nu în ultimul rând, toate au personal calificat, care poate stabili ce medicament trebuie să ia un pacient aflat în situaţie de criză. Trebuie doar să pună un afiş în geamul instituţiei pe care să scrie că acolo este centru de prim-ajutor pe timp de caniculă. Nu le costă nimic, din contra, cred că-şi pot atrage noi clienţi”, spune directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea. 

Pe lângă aceste centre din farmacii, DSP şi Primăria Galaţi vor mai amenaja centre de prim-ajutor şi în supermarket-uri. „Anul trecut am avut opt astfel de centre care au fost active în timpul avertizărilor cu cod portocaliu de caniculă. Sperăm ca anul acesta să facem cel puţin opt, ca anul trecut”, a mai explicat Valentin Boldea. Punctele sunt organizate de regulă în holurile supermarket-urilor, unde pacienţii sensibili la căldură pot găsi apă rece, răcoare şi personal medical care să le ofere sprijin în caz de necesitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite