FOTO Teleormanul se topeşte. Mercurul din termometre a indicat peste 42 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile au atins cote alarmante astăzi în judeţul Teleorman. Aproape de ora 14.00 mercurul din termometre a depăşit valoarea de 42 de grade Celsius. Abia de mâine seară temperatura aerului va marca o scădere, iar gradele se vor apropia de normalul acestei perioade.

Teleormănenii au parte de o zi sufocantă din punct de vedere meteorologic. Mercurul din termometre a atins, la orele prânzului, temperaturi anormale pentru această perioadă, peste 42 de grade Celsius.

Căldurile insuportabile ne pot crea grave probleme de sănătate, dacă nu ţinem cont de câteva sfaturi. Cea mai des întâlnită stare cauzată de caniculă este hipertermia. Ceşterea temperaturii corpului la 39 sau chiar 40 de grade Celsius este însoţită, uneori, de pierderea cunoştinţei, vărsături, delir şi convulsii. Pacientul nu mai poate respira, iar pupilele sunt dilatate.

Nu ieşiţi din case!

Pentru a evita astfel de situaţii care ne pun viaţa în pericol, este bine să evităm expunerea la soare, în intervalul 11.00-18.00, atunci când temperaturile sunt foarte ridicate. În vederea prevenirii incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, medicii avertizează cetăţenii, în cazul în care ies pe stradă să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise şi să se hidrateze consumând cel puţin 2 litri de apă.

Pe aceeaşi temă:

Canicula şi-a intrat în drepturi în Capitală: 44 de persoane au căzut în stradă în ultimele 24 de ore din cauza căldurii

Alimente care te hidratează pe căldură

Căldură mare! Ghid de supravieţuire pe timp de caniculă

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite