UPDATE România a ieşit de sub incidenţa codului de vreme rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţul Harghita se află sub avertizarea cod galben de ploi până la ora 16.00 FOTO Reuters
Judeţul Harghita se află sub avertizarea cod galben de ploi până la ora 16.00 FOTO Reuters

Avertizare cod portocaliu de ploi pentru judeţul Harghita a expirat, însă din cauza ploilor abundente au fost inundate 30 de locuinţe şi mai multe gospodării. În restul regiunilor în care a plouat, nu s-au înregistrat pagube semnificative.

UPDATE 20.25 Toate judeţele au ieşit de sub avertizarea de cod galben de ploi. 

UPDATE 19.34 Meteorologii au prelungit avertizarea cod galben de ploi pentru nordul judeţului Alba până la 21.00.

UPDATE 19.04 Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, valabilă până la 20.25.

UPDATE 18.32 Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi pentru nordul judeţului Argeş şi zona de munte a judeţului Buzău. Avertizarea va fi valabilă până la ora 20.00.

UPDATE 18.04 În urma furtunii din judeţul Harghita, care s-a  30 de locuinţe din localitatea Căpâlniţa au fost inundate. Apa a intrat în 70 de gospodării şi mai multe drumuri sunt impracticabile. Primarul din Căpâlniţa a declarat că nu are nevoie momentan de ajutor din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, întrucât localnicii s-au mobilizat pentru remedierea situaţiei.

UPDATE 17.44 Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă până la ora 19.00,  pentru judeţele Sibiu şi Brăila. În plus, au fost prelungite codurile de vreme rea pentru judeţul Alba până la 18.30, iar codul galben pentru judeţul Dâmboviţa a fost prelungit până la ora 19.00.

UPDATE 17.00 O nouă avertizare cod galben de ploi a fost emisă pentru nordul şi centrul judeţului Tulcea, inclusiv în Delta Dunării. Până la 18.00, în această regiune vor cădea averse însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de precipitaţii ar putea depăşi local 25 de litri pe metru pătrat. În plus, şi judeţul Cluj se va afla sub incidenţa codului galben de vreme rea până la ora 18.10.

UPDATE 16.56 O nouă avertizare cod galben de ploi a fost emisă pentru nordul şi centrul judeţului Tulcea, inclusiv în Delta Dunării. Până la 18.00, în această regiune vor cădea averse însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de precipitaţii ar putea depăşi local 25 de litri pe metru pătrat.

UPDATE 16.38 Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă până la ora 17.00, pentru judeţul Maramureş. În plus, judeţele Argeş şi Prahova (zona montană şi submontană) se vor afla sub codul galben de vreme rea până la 18.30.

UPDATE Judeţul Harghita a ieşit de sub incidenţa codului portocaliu, însă meteorologii au emis noi avertizări tip cod galben pentru mai multe regiuni.

Astfel, până la ora 17.00 se vor afla sub incidenţa codului galben sud-estul judeţului Hunedoara şi nord-estul judeţului Arad.

În plus, meteorologii au emis o avertizare tip cod galben şi pentru  nordul şi estul judeţului Gorj şi zona de munte a judeţului Vâlcea. Totodată, meteorologii au prelungit codul galben pentru judeţul Bistriţa-Năsăud până la 16.30.

Şi pentru judeţele Mureş şi Harghita a fost prelungit codul galben de ploi până la ora 17.30.

UPDATE 15.41 Meteorologii au emis o nouă avertizare meteorologică, valabilă până la 17.00 pentru zona de munte şi sud-estul judetul Dambovita.

În plus, meteorologii au extins avertizarea pentru judeţul Prahova astfel încât să cuprindă şi sudul regiunii, în zona localităţilor: Plopeni, Boldeşti-Scaieni, Pauleşti, Berceni şi municipiul Ploieşti.

UPDATE Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben pentru judeţul Alba, valabilă până la ora 17.00.

Până la ora 16.00, judeţul Harghita se va afla sub cod portocaliu de ploi. În acest interval, aversele vor fi însoţite de descărcări electrice şi de grindină de dimensiuni mari sau medii. Cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 35 de litri pe metru pătrat.

În plus meteorologii au emis o avertizare cod galben şi pentru estul şi sud-estul judeţului Prahova. Până la 16.30 în această regiune vor fi frecvente descărcările electrice, iar aversele vor fi însoţite de grindină de mici dimensiuni.

Şi judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub incidenţa unei avertizări tip cod galben, valabilă până la 16.00. În această regiune, cantităţile de precipitaţii ar putea depăşi local 20 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii eu emis de asemenea o avertizare cod galben de ploi pentru nord-estul judeţului Mureş. În această regiune, până la 16.30, vor cădea averse însoţite de descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni. Cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 25 de litri pe metru pătrat.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite