Explozie puternică urmată de un incendiu în Galați. Bubuitura s-a auzit într-un cartier întreg VIDEO

0
Publicat:

O explozie puternică urmată de un incendiu s-a produs într-o hală industrială din orașul Galați. Deflagrația s-a auzit în întreagă zonă.

Explozie într-o hală din Galați FOTO: ISU Galați
Explozie într-o hală din Galați FOTO: ISU Galați

Potrivit ISU Galați, explozia s-a produs pe strada Ștefan cel Mare, într-o hală în care exista mai multe utilaje.  Deflagrația a fost urmată de un incendiu. Bubuitura s-a auzit în întreaga zonă. 

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de la ISU, SMURD și Poliție. Pompierii au reușit să stingă incendiul înainte ca flăcările să se extindă la clădirile din vecinătate. 

„Nu sunt victime, iar incendiul a fost localizat”, a anunțat ISU Galați.

Valoarea pagubelor urmează să fie calculată ulterior. Din imagini se poate observa că în interior se aflau mai multe echipamente și alte bunuri.

Pompierii de ISU Galați urmează să stabilească din ce cauză s-a produs explozia. 

Camere de termoviziune pentru localizarea victimelor într-un incendiu

Pentru prima dată, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați au fost dotați cu camere de termoviziune. Echipamentele sunt folosite pentru localizarea și salvarea victimelor într-un incendiu.

Camerele de termoviziune îi ajută pe pompieri să localizeze și să salveze mult mai repede victimele aflate în pericol, mai ales când este vorba de încăperi pline de fum.

Este pentru prima oară când ISU Galați are astfel de camere de termoviziune în dotare, iar una dintre ele a și fost folosită deja de către pompierii gălățeni.

Echipamentele au fost achiziționate de către Consiliul Județean Galați, cu fonduri din bugetul propriu.

„Timpul de intervenție face diferența dintre viață și moarte. De asemenea, salvatorii de la ISU pot vedea cu ajutorul acestor camere cu termoviziune unde este focarul incendiului, precum și temperatura din interiorul încăperii, ceea ce însemnă că pompierii pot localiza și stinge incendiul mult mai repede, reducând astfel și pagubele”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Una dintre camere a intrat în dotarea unității din municipiul Galați, iar cealaltă îi va ajuta pe pompierii tecuceni. Valoarea investiției este de 42.000 de lei, camerele fiind achiziționate de la o companie americană, una dintre cele mai mari din domeniu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite