Escrocul care a făcut avere cu o vilă în construcţie din Mamaia. Vindea apartamente care nu îi aparţineau

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat a pus în practică o schema infracţională prin care a obţinut aproape 200.000 de euro prin promisiunea de vânzare a două apartamente, deşi ştia că unul dintre ele fusese gajat la o bancă, iar al doilea îl vânduse unei alte persoane.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat defnitiv pe Marius Florin Poduţ la un an şi 6 luni de închisoare cu executare pentru înşelăciune în formă continuată. 

De amintit este că, iniţial, Judecătoria Galaţi îi aplicase o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării. 

Bărbatul a fost obligat şi să restituie 192.022 de euro unei femei pe care a înşelat-o, dar şi să-i achite daune morale de 150.000 de lei.

Anchetatorii au stabilit că Marius Florin Poduţ a început, în 2008, construcţia unei vile cu apartamente în staţiunea Mamaia. 

Bărbatul i-a cunoscut, în acelaşi an, pe doi gălăţeni care erau parteneri de afaceri. 

În urma discuţiilor dintre cele trei persoane, Poduţ i-a promis uneia dintre ele, o femeie, că-i va vinde două apartamente în imobilul ce urma să fie construit în Mamaia, în zona Butoaie.

Femeia i-a plătit 614.281,5 lei şi 30.000 de euro lui Poduţ fără ca acesta să-i transfere dreptul de proprietate asupra celor două apartamente, adică să încheie contractele de vânzare-cumpărare în formă autentică.

I-a luat banii, dar a vândut locuinţa altei persoane

Nu mică a fost surpriza celei care credea că este proprietarul apartamentelor că unul dintre ele a fost vândut de Poduţ către o altă persoană, la un preţ mult mai mic decât se înţelesese cu primul cumpărător, dar şi în rate eşalonate pe o perioadă mai mare de trei ani.  Al doilea apartament a fost pus gaj la o bancă, devenind ulterior proprietatea acesteia.

”De altfel, la momentul încheierii promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare, inculpatul nu a adus la cunoştinţa persoanei vătămate că imobilul era grevat de o sarcină reală în favoarea unei bănci comerciale”, se menţionează în rechizitoriu.

A încercat să o evacueze din apartament

Femeia i-a făcut plângere lui Poduţ la Poliţie după ce a aflat de la acesta că apartamentul fusese girat la bancă, în condiţiile în care plătise integral preţul uneia dintre locuinţe. 

Cu toate că escrocheria ieşise la iveală, iar procurorii îl cercetau pentru înşelăciune, Poduţ a deschis un dosar la Judecătoria Constanţa, în încercarea de a obţine evacuarea dintr-unul din apartamente a celei care îi plătise sume importante de bani în schimbul promisiunii de vânzare a acestora.  

Judecătorii au suspendat la acel moment judecarea procesului până la finalizarea procesului penal. 

”Apreciem că inculpatul Poduţ Florin Marius a profitat de buna-credinţă a persoanei vătămate, urmărind obţinerea unor sume importante de bani sub pretextul transferării ulterioare a dreptului de proprietate asupra celor două apartamente, prin încheierea celor două antecontracte (folosite ca mijloace frauduloase pentru inducerea în eroare)”, au concluzionat anchetatorii. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

O asistentă medicală româncă a dat în vileag o înşelăciune de 400.000 euro în Franţa. Escroaca şi-a înscenat moartea

Cea mai mare pedeapsă aplicată în România pentru înşelăciune. Escrocul, foarte talentat la imitat voci

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite