Viaţă de lux din şantaj emoţional. O româncă „necăjită” a lăsat o italiancă de 82 de ani fără economiile de-o viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BMW X6 găsit de carabinieri la locuinţa româncei FOTO stiridiaspora.ro
BMW X6 găsit de carabinieri la locuinţa româncei FOTO stiridiaspora.ro

O româncă din Italia a fost reţinută de carabinieri, după ce a înşelat o pensionară în vârstă de 82 de ani. Femeia s-a plâns ca i-au murit trei copii, obţinând astfel peste 40.000 de euro de la  bătrână, care a ajuns în situaţia de a nu-şi mai putea achita nici facturile curente.

O româncă în vârstă de 49 de ani a obţinut peste 40.000 de euro de la o pensionară din localitatea Falconara, provincia Ancona, povestindu-i tot felul de întâmplări triste din viaţa sa, dar total neadevărate. 

Femeia s-a plâns că i-au decedat trei copii, de-a lungul unei perioade de cinci ani, iar bătrâna, pentru a-i alina suferinţa, a ajutat-o cu diverse sume de bani.

În urma unui control efectuat de carabinieri s-a descoperit că românca nu trăia deloc în sărăcie. Ea deţinea, printre alte bunuri de mare valoare, şi un automobil BMW X6.

Potrivit publicaţiei Affariitaliani, cele două s-au cunoscut cu cinci ani în urmă pe treptele bisericii din Piaza Sant’Antonio din Falconara. Bătrâna în vârstă de 82 de ani s-a lăsat înduioşată de situaţia grea în care românca spunea că se află. Românca primea venitul de cetăţenie şi un bonus de îngrijire pentru un copil cu dizabilităţi.

A plătit înmormântările fictive a trei copii

De-a lungul celor cinci ani, i-a povestit pensionarei că i-au murit trei copii, unul în Olanda, într-un accident de maşină şi doi gemeni, ambii morţi de accident vascular la vârsta de 5 ani. Bătrâna, care a lucrat ca funcţionară la poştă, i-a dat mereu bani de tratamente şi a plătit înmormântările celor trei copii, până când a rămas fără niciun ban.

La un moment dat nu a mai avut nici cu ce să îşi plătească facturile, de la oficiul poştal unde îşi făcea plăţile de regulă, înţelegând că se întâmplă ceva ciudat, a anunţat carabinierii. Oamenii legii s-au prezentat la domiciliul bătrânei şi i-au ascultat întreaga poveste. Mai mult, pe noptiera sa au găsit o fotografie înrămată a româncei care îmbrăţişa doi gemeni. Fotografia era un fals, fiind modificată digital.

În urma unui control efectuat acasă la româncă, ofiţerii au găsit mai multe bijuterii din aur, o dronă în valoare de 2.000 de euro şi alte obiecte scumpe. Femeia deţinea şi un autoturism BMW X6.

Autorităţile italiene i-au revocat româncei venitul de cetăţenie, iar acesta va trebui să răspundă acum şi pentru eludarea incapacităţii, o infracţiune prevăzută şi pedepsită de art. 643 din Codul Penal italian.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

O nouă formă de escrocherie. Un bătrân are credit bancar după ce a vândut tichetele de călătorie

Schema prin care doi italieni şi o româncă au reuşit o escrocherie de peste două milioane de euro

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite