Droguri introduse în țară prin curierat. Ce au găsit polițiștii într-un colet expediat din Spania

0
Publicat:

Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT Galați, în contextul în care a fost prins în flagrant când ridica un colet primit din Spania, în care s-au găsit peste două kilograme de canabis.

Drogurile descoperite de anchetatori în coletul expediat din Spania FOTO DIICOT Galați
Drogurile descoperite de anchetatori în coletul expediat din Spania FOTO DIICOT Galați

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial (DIICOT) Galați au reținut un bărbat pentru 24 de ore, pe 21 septembrie, acesta fiind cercetat pentru introducere în ţară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

„Inculpatul a introdus în țară, prin intermediul unei firme de curierat, cantitatea de aproximativ 2,150 kilograme de canabis, fiind prins în flagrant de către organele de urmărire penală în timp ce ridica, din municipiul Galați, un colet expediat din Spania, în care se aflau disimulate drogurile de risc”, au precizat anchetatorii.

În cursul zilei de joi, 22 septembrie, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați, cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.  

Cocaină ascunsă printre haine şi componente de calculator

Imaginația traficanților de droguri nu are limite. Pe 17 mai 2022, poliţiştii gălățeni au găsit cocaină într-un colet expediat tot din Spania, drogul fiind printre mai multe articole vestimentare şi medii de stocare. Cocaina urma să fie vândută consumatorilor din Galaţi şi Brăila.

Tribunalul Galaţi i-a condamnat pe trei tineri, protagoniștii acestei afaceri cu droguri, la pedepse cu închisoarea cuprinse între doi ani şi şase luni de închisoare şi 4 ani şi 7 luni de închisoare pentru introducere în ţară de droguri, trafic de droguri de mare risc şi instigare la comiterea aceleiaşi infracţiuni.  

Aceștia sunt Constantin Costel Drăgan (4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare), Georgiu Silviu Puia (4 ani şi 7 luni de ânchisoare cu executare) şi Alexandru Ionuţ Focşa (2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării).

Dosarul a pornit de la o acţiune judiciară din 18 iunie 2020, când poliţiştii şi procurorii din Galaţi au surprins în flagrant delict, într-un autoturism, la intrarea în municipiul Brăila, doi bărbaţi, de 23 şi 28 de ani, ambii din municipiul Brăila, având asupra lor un colet ce conţinea droguri de risc şi de mare risc.

În coletul expediat din Spania, au fost găsite, disimulate printre mai multe articole vestimentare şi medii de stocare, 896 de grame de marijuana, 674 de grame de haşiş şi aproximativ 20 de grame de cocaină. Instanţa a dispus acum confiscarea drogurilor, ce urmează să fie distruse.

Ulterior, a fost identificat şi destinatarul coletului, Georgiu Silviu Puia, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Brăila, din cercetări rezultând că acesta i-ar fi determinat pe cei doi să preia şi să transporte coletul cu droguri din Spania, urmând să le vândă consumatorilor, pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite