Dreptate pentru Ritta, o femelă Amstaff de 13 ani, ucisă cu lovituri de cuţit. Pedeapsă cu închisoare pentru agresor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
amstaff

Pedeapsă maximă pentru un bărbat din Galaţi care a ucis cu intenţie o căţeluşă din rasa Amstaff. El a fost condamnat la un an de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria Galaţi şi nu este definitivă.

Ritta, o femelă din rasa Amstaff, şi-a pierdut viaţa în 2019. Agresorul, vecin cu proprietarul câinelui, i-a aşteptat în scara blocului când se întorceau de la plimbare şi l-a atacat pe bărbat cu un cuţit. 

Stăpânul s-a ferit în ultimul moment, însă din răzbunare a înjunghiat câinele. Din păcate, Ritta nu a mai putut fi salvată. Avea 13 ani şi era o căţeluşă extrem de blândă şi sociabilă, fiind crescută de familie de la vârsta de două luni. 

„Prima dată a încercat să dea în mine, mi-a agăţat puţin geaca, eu m-am ferit, după care s-a aplecat şi a dat exact în câine. Dacă nu mă feream eu, probabil dădea în mine. Dar nu m-a nimerit pe mine, s-a aplecat şi a dat în câine”, a povestit Laurenţiu Costel Bocioc, proprietarul patrupedului, imediat după tragedie.

„Copilul nostru a suferit o adevărată traumă, în urma pierderii Rittei. Era foarte ataşată de ea. Acum facem cu terapie, mergem la căluţi”, spune Mariana Bocioc, proprietara animalului.

Proprietar: A fost omorât într-un stil mai rău ca la măcelărie

Şocaţi de cele întâmplate, stăpânii Rittei au scos un certificat medico-legal de la veterinar, din care reiese că animalul a murit prin înjunghiere. Totodată, au depus plângere la poliţie, care au deschis un dosar penal pentru „ucidere cu intenţie, fără drept, a animalului”. 

caine

Sursa: Arhivă Personală 

Pe 26 martie, judecătorii gălăţeni au dat o soluţie în premieră şi l-au condamnat pe agresor la un an de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, pentru uciderea fără drept, cu intenţie, a unui animal. Decizia nu este definitivă, însă. 

„Aceasta este hotărârea instanţei, momentan, după 2 ani şi 3 luni de judecată şi de anchete. S-a ajuns la concluzia că trebuie pedepsit cu închisoare cu executare. Instanţa i-a dat maximul de un an pentru cruzime şi tot ceea ce a făcut el. Animalul a fost omorât într-un stil mai rău ca la măcelărie”, a declarat proprietarul câinelui, Laurenţiu Costel Bocioc. 

Vă recomandăm şi: 

Mânz abia născut, maltratat pentru că sugea lapte de la iapă: „Au vrut să-l omoare, dar au intervenit vecinii”

VIDEO Poliţia a luat primele măsuri în cazul bărbatului care a maltratat un cal la un târg tradiţional. Ce a păţit proprietarul animalului

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite