Dr. Mihai Craiu întrerupe proiectul lui de suflet, Spitalul Virtual pentru Copii: „În afară de ură şi frustrare…”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax / Cristina Nichituş (arhivă)
Foto Mediafax / Cristina Nichituş (arhivă)

Dr. Mihai Craiu Mihai, celebrul pediatru, a anunţat că întrerupe proiectul lui de suflet, Spitalul Virtual pentru Copii. Decizia a fost luată după ce a primit mai multe atacuri în mediul online.

Dr.  Mihai Craiu este medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” şi creatorul Spitalului Virtual pentru Copii, unde timp de patru ani a încercat să ofere cunoştinţe medicale părinţilor. 

Dezamăgit de comentariile unora care incită la ură şi violenţă, medicul a anunţat pe Facebook că întrerupe activitatea la Spitalul Virtual pentru Copii. 

„Cred că explicaţiile nesolicitate nu aduc nici un fel de beneficii, în România.Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri şi comentarii, aici în SVC, în toţi aceşti aproape 4 ani. Un efort voluntar (adică neretribuit în nici o formă, nici direct, nici indirect) destinat unei utopii... Nu spun că nu a folosit nimănui... Probabil că unora le-a fost de folos. Sunt câţiva părinţi (ştiu ei care) ce au copiii în viaţă datorită SVC. Dar sunt şi foarte mulţi pe care îi irită cele scrise aici şi nu au altă soluţie mai buna decât "producţiile" suburbane.Vă mulţumesc tuturor celor care m-aţi ajutat să înţeleg. Să înţeleg că este inutilă orice construcţie în acest spaţiu virtual al Social Media. În afară de ură şi frustrare nu există nici o altă consecinţă care să se repete iar şi iar...Am altele mai bune de făcut, la spitalul real... Cu pacienţii internaţi, cu studenţii, cu rezidenţii. Cam asta a fost”, a scris medicul pe pagina Spitalului Virtual pentru Copii. 

Sute de oameni au reacţionat la anunţul medicului, cei mai mulţi dintre ei având doar cuvinte de laudă şi apreciere pentru munca depusă la Spitalul Virtual pentru Copii.

„Sunteti un înger pentru copii si părinti si un reper pentru toti medicii din Romania care tratează copii. Sunt multi cei care vă citesc si care au nevoie de sfaturile dumneavoastre. Munca vă va fi rasplatită candva. (....) Mulţumim pentru tot ce aţi făcut şi faceţi pentru pacienţii dvs! Sper că totuşi o să vă răzgândiţi şi o să rămâneţi aici să ne ajutaţi să luăm cele mai bune decizii pentru copiii noştri! Indiferent de decizia dvs., vă urez succes şi multă putere de muncă!

(...) Într-o lume a informaţiei de tot felul, SVC a reprezentat şi reprezintă vocea specialistului, nu informaţii adunate de pe Wikipedia şi repostate pe diverse pagini ca fiind opinii avizate. Avem nevoie de opinii avizate reale. Ştiu că mulţi care va citesc gândesc ca mine, doar că nu se exprimă în comentarii, fiind un fapt de la sine înţeles că apreciem eforturile SVC. Vă aşteptăm cu interes postările atunci când timpul va va permite şi veţi dori sa mai faceţi lumină în lumea haotică a informaţiei”, sunt doar câteva dintre mesajele transmise pe pagina Spitalului Virtual pentru Copii.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

 

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri