Două străzi din Galaţi vor fi modernizate pentru prima oară în ultimii 60 de ani. Până acum au avut parte doar de cârpeli

0
0
Strada Cerealelor din Galaţi FOTO C Crângan
Strada Cerealelor din Galaţi FOTO C Crângan

Străzile Dr. Carnabel şi Cerealelor păstrează încă porţiuni din pavajul original montat acum mai bine de opt decenii. Dr.Carnabel a fost parţial asfaltată în 2009, însă fără a se interveni pe porţiunea pavată. În rest, singurele operaţiuni notabile făcute în acest răstimp au fost legate de înlocuirea în două rânduri a căii de rulare a tramvaielor.

Municipalitatea gălăţeană a anunţat că s-a finalizat licitaţia pentru proiectul de modernizare a străzilor Cerealelor şi Dr. Carnabel, pe porţiunea cuprinsă între străzile Basarabiei şi Vasile Alecsandri.

Trebuie menţionat faptul că amintitele porţiuni de străzi nu au mai fost modernizate de circa 60 de ani, respectiv de când au fost construite acolo sistemele de canalizare şi de apă curentă, ambele aflate în prezent în stare foarte proastă (mai ales canalizarea pluvială, care este complet surpată, nefuncţională). De altfel, pe Cerealelor şi pe o parte din Dr. Carnabel încă mai există pavajul original montat acum mai bine de 80 de ani, odată cu montarea liniei de tramvai.

După realizarea reţelor edilitare (în jurul anului 1960) în zonă s-au mai făcut doar asfaltări parţiale şi cârpeli prilejuite de schimbarea căii de rulare a tramvaielor. În acest moment starea carosabilului este oarecum decentă, în schimb trotuarele sunt distruse total, mari porţiuni fiind pur şi simplu de pământ (în special pe Cerealelor).

Oferta declarată câştigătoare netru modernizarea delor două străzi este cea care aparţine asocierii dintre firmele Lemacons SRL şi Tancrad SRL (lider al asocierii fiind Lemacons SRL), valoarea lucrărilor ridicându-se la 6,35 milioane de lei (cu tot cu TVA), adică aproximativ 1,32 milioane de euro.

Termenul de realizare este de 12 luni din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor. Pentru acest proiect de investiţii banii au fost atraşi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (PNDL).

Conform proiectului se vor executa lucrări de modernizare a iluminatului public, se va introduce sistem de canalizare şi se va realiza canalizaţie pentru coborârea în subteran a cablurilor, se vor face piste pentru biciclişti, branşamente pentru reţeaua de apă potabilă şi se va reface în totalitate suprastructura drumului.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite