Directorul adjunct de la Protecţia Copilului Galaţi a demisionat. El a declarat că fata de 14 ani găsită pe stradă plină de sânge a făcut „sex consfinţit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Groza, directorul adjunct al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, a şocat opinia publică după ce a declarat că fata de 14 ani aflată în grija instituţiei „a făcut sex consfinţit de cel puţin patru ori”.

Apar primele măsuri administrative în cazul fetei de 14 ani, din Galaţi, care a fost găsită duminică, 4 august, plină de sânge de la brâu în jos pe o stradă. Fata, aflată în grija Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi era în învoire şi a întreţinut relaţii sexuale cu un băiat de 15 ani. 

Ea a ajuns la spital după ce trecătorii au insistat pe lângă doi poliţişti ce asistau nepăsători, în maşină, la scenele de groază, au sunat la 112. Copila le-a spus medicilor de la Ambulanţă că a fost violată, pentru ca ulterior să susţină că a făcut sex de bună voie cu un băiat de care este îndrăgostită.

Primele declaraţii legate de acest caz au fost făcute, luni dimineaţă, de Ciprian Groza, directorul adjunct al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi. Acesta a şocat opinia publică după ce a declarat că fata de 14 ani aflată în grija instituţiei „a făcut sex consfinţit de cel puţin patru ori”.

Preşedintele Consiliul Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat marţi, 6 august, că i-a cerut lui Ciprian Groza demisia, iar acesta a acceptat să demisioneze.

Lucrurile nu se vor opri aici. După cum a declarat preşedintele CJ, la DGASPC Galaţi 9instituţie subordonată CJ) este în derulare o amplă anchetă care are drept scop să stabilească dacă procedurile interne sunt corect formulate şi dacă oamenii de acolo ştiu şi înţeleg ceea ce au de făcut. Preşedintele CJ a lăsat de înţeles că ar putea exista şi alte persoane sancţionate sau destituite.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite