Deţinut care a încercat o evadare ca-n filme, judecat pentru că a încercat să omoare un alt puşcăriaş

0
0

Individul a dat dovadă de-a lungul vremii de o sălbăticie şi un barbarism cum rar s-a văzut. A violat, tâlhărit şi ucis mai multe persoane, pedepsa rezultantă de 50 de ani de închisoare fiind comutată de judecători în detenţie pe viaţă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Mădălin Miki Lupu, un bărbat originar din judeţul Botoşani, pentru tentativă la omor calificat, individul fiind condamnat anterior la închisoare pe viaţă pentru omor şi tâlhărie. Primul termen în proces a fost stabilit pe 10 octombrie. 

Pe 15 februarie 2020, individul a fost la un pas să omoare un alt deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, unde este încarcerat în prezent. Victima se numeşte Cătălin Andronache, are 31 de ani şi este din Panciu, judeţul Vrancea. Acesta fusese închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în 2012 fiind condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav. 

Anchetatorii au stabilit că, pe fondul unui conflict spontan, Mădălin Miki Lupu l-a lovit în mod repetat cu un obiect metalic în zona capului pe Andronache. Victima avea leziuni traumatice care i-au pus viaţa în pericol şi pentru a căror vindecare au fost necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio-cerebal, traumatism cervical-multiple benzi echimotice latero-cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo-articular).

La un pas să evadeze săpând un tunel

În noiembrie 2019, Mădălin Miki Lupu a pus la cale o evadare ca-n filme. La acel moment era încarcerat în Penitenciarul Gherla şi s-a gândit că poate evada săpând un tunel din celula unde era închis. Pentru a nu fi auzit de supraveghetori, pornea televizorul şi dădea volumul la maxim, iar pentru a nu se forma praf, uda peretele. A reuşit să scobească o gaură adâncă de 33 centimetri, cu un diametru care să îi permită să treacă. Mai avea un singur rând de cărămidă şi ar fi reuşit să spargă zidul, dar planul lui a fost deconspirat chiar în ziua în care  urma să fie transferat în Penitenciarul Galaţi, pentru o expertiză. A fost pus sub acuzare şi în acest caz pentru tentativă de evadare şi distrugere.

Închis de la 18 ani pentru viol

Botoşăneanul a ajuns prima dată în puşcărie chiar în anul în care a împlinit 18 ani. Atunci, el a violat o femeie şi a fost condamnat la cinci ani pentru viol. În 2017, după ce a fost eliberat, bărbatul a stat o vreme prin Reşiţa, unde a bătut un bărbat. Realizând că s-ar putea întoarce în puşcărie, el a încercat să se întoarcă în comuna Coţuşca, de unde este originar. Pe drum, a poposit în municipiul Alba Iulia, unde a ucis o femeie şi l-a lovit pe fiul acesteia în scop de jaf. Nimeni nu a bănuit atunci cine este autorul crimei, dar ulterior Mădălin Miki Lupu a ajuns în comuna natală, unde a tâlhărit şi ucis o localnică pentru 90 de lei.

Pedepse ce totalizează 50 de ani de puşcărie

Capturat de poliţiştii botoşăneni, tânărul a recunoscut totul, inclusiv crima din Alba Iulia care figura cu autor necunoscut şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Toate condamnările lui Mădălin Miki Lupu au totalizat 50 de ani de închisoare, iar judecătorii au decis să îi comute pedeapsa rezultantă în detenţie pe viaţă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Unul dintre cei mai sadici criminali români de după Revoluţie, condamnat la 30 de ani de închisoare

Câţi ani de închisoare a primit criminalul recidivist care a ucis un om al străzii după ce a avut o halucinaţie

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite