Cel mai tânăr criminal din România, care şi-a omorât prietenul de 13 ani cu 24 de lovituri de cuţit, trimis în judecată

0
0

Vasile Liviu A., în vârstă de 15 ani, din comuna prahoveană Berceni, a fost trimis în judecată de către procurorii prahoveni. Adolescentul este acuzat că i-a luat viaţa prietenului său de doar 13 ani.

 Pe corpul copilului omorât, medicii legişti au găsit nu mai puţin de 24 de lovituri de cuţit.

Vasile a mai avut un complice, pe Georgian Ioniţă, un tânăr de 19 ani, şi el trimis în judecată pentru omor în acelaşi dosar. Cei doi se află în arest preventiv încă din data de 5 martie 2020.

Cauza se judecă pe rolul Tribunalului Prahova.

Crima atroce s-a petrecut în satul Moara Nouă din comuna prahoveană Berceni, în noaptea de 5 spre 6 martie. Victima, Florin P., un copil de 13 ani, sportiv de performanţă, era cunoscut în sat pentru agresivitatea sa. Făcea box şi ar fi trebuit să meargă în acest an la competiţii naţionale, iar antrenorii se aşteptau chiar la o medalie din partea lui. Din păcate, Florin nu şi-a păstrat talentul şi abilităţile doar pentru ringul de box. Din contră, se înhăitase cu băieţi de vârstă mult mai mare, ajungea rar la şcoală, începuse să consume alcool şi îşi făcuse în sat un renume de ”băiat rău”. Se fotografia în ipostaze nepotrivite pentru un copil de 13 ani, cu pumnii strânşi ameninţător şi chiar cu un cuţit la gât. Ultima zi din viaţa sa şi-a petrecut-o împreună cu cei care aveau să-I curme viaţa, Ionuţ Georgian Ioniţă (19 ani) şi cu A.L.V (15 ani).

victima omor prahova foto facebook

Florin, copilul omorât de către prietenii săi, se fotografia în ipostaze şocante FOTO Facebook

Surse apropiate de anchetă au precizat că Florin ar fi primit, în cursul zilei de 5 martie, un mesaj pe telefon în care era invitat ”în fân”. Deocamdată, nu este clar la ce se referă această expresie, dar spre finalul zilei, cei trei au ajuns acasă la Ionuţ Georgian Ioniţă. Tânărul era singur pentru că tatăl său se afla la serviciu, schimbul al doilea, şi era aşteptat să se întoarcă acasă după miezul nopţii. Cei trei se pare că au petrecut, iar Florin ar fi consumat şi alcool. Vecinii susţin că dinspre casa ororilor din Moara Nouă se auzeau zgomote ca de ceartă, dar şi muzică. Totuşi, nimeni nu se aştepta la un aşa deznodământ. Când tatăl lui Georgian Ioniţa s-a întors acasă de la serviciu, a făcut şi descoperirea macabră. În baie zăcea corpul lui Florin, măcelărit la propriu. Cei doi suspecţi, Georgian şi prietenul său de 15 ani, se pare că au încercat să acopere urmele crimei, dar n-au mai avut timp.

Într-o primă fază a fost reţinut, în calitate de suspect al omorului, doar tânărul de 19 ani. Ulterior, a fost luat la audieri şi prietenul său, adolescentul de 15 ani. Ambii şi-au recunoscut fapta, conform unor surse judiciare. Atât Ionuţ Georgian cât şi A.L.V. au lovit cu cuţitul cu o furie de neexplicat. Legiştii au numărat pe corpul victimei nu mai puţin de 24 de lovituri de cuţit (au fost folosite două cuţite).

Pe aceeaşi temă:

Bestia din Câmpina care şi-a decapitat iubita de 17 ani, condamnată la 15 ani de închisoare. Crima îngrozitoare a şocat echipajul de la Ambulanţă

23 de ani de închisoare pentru tânărul din Prahova care şi-a violat şi ucis iubita pentru că a refuzat să întreţină relaţii sexuale

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite