De ce sună gălăţenii la Poliţia Locală. În top sunt tulburarea liniştii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public şi provocarea de scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un număr important de apeluri telefonice, aproximativ 1.800, au vizat şi parcările neregulamentare şi cele pe locurile rezervate, în timp ce alte 1.382 de apeluri au avut în vedere garajele şi parcările blocate.

Numărul scurt de telefon – 955, pus la dispoziţia gălăţenilor începând cu jumătatea anului 2018, de Poliţia Locală Galaţi, a fost apelat în cele mai multe cazuri pentru fapte legate de tulburarea liniştii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public şi provocarea de scandal (peste 2.200).

Totodată, un număr important de apeluri telefonice, aproximativ 1.800, au vizat parcările neregulamentare/parcare pe loc rezervat, în timp ce alte 1.382 de apeluri au avut în vedere garajele şi parcările blocate.

Un număr important de sesizări telefonice a înregistrat Poliţia Locală Galaţi, prin Dispeceratul instituţie, şi cu privire la fapte ce au vizat: construcţii fără autorizaţie (325), aspecte legate de curăţenia localităţii/fumatul în locuri publice/grătar pe domeniul public/autoturisme abandonate pe domeniul public (aproximativ 900), probleme legate de activitatea de comerţ (130), persoane fără adăpost (291), în timp ce în alte 727 de cazuri, poliţiştii locali au fost solicitaţi să intervină/acorde sprijin împreună cu alte structuri ale statului.

”Reamintim că, la nivelul municipiului Galaţi, cetăţenii pot accesa numărul scurt – 0236/955 – pentru a face sesizări şi reclamaţii. În funcţie de natura acestora: tulburarea ordinii şi liniştii publice, comerţ stradal neautorizat, abateri la disciplina în construcţii, încălcări ale normelor privind protecţia mediului şi nu în ultimul rând, probleme legate de oprirea/staţionarea neregulamentară, accesul interzis, etc., Dispeceratul Poliţiei Locale le dirijează spre soluţionare structurilor competente”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Trebuie amintit faptul că din 2019, 30 de autospeciale ale Poliţiei Locale Galaţi au fost dotate cu un sistem de monitorizare prin GPS, sistem care a crescut eficienţa şi operativitatea patrulelor din teren. Practic, prin introducerea sistemului de monitorizare prin GPS, echipajele de poliţişti locali sunt dirijate, în timpul cel mai scurt, la evenimentele reclamate.

Cele două proiecte monitorizate de Dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi, şi-au arătat utilitatea şi în cursul zilei de ieri, când în jur de 50 de gălăţeni au apelat numărul – 0236/955, pentru a semnala diverse probleme apărute pe raza municipiului după fenomenele meteorologice înregistrate.

Personalul Poliţiei Locale a identificat, a preluat sesizări, intervenit, a dirijat circulaţia şi a acordat sprijin în următoarele situaţii: 22 copaci căzuţi pe carosabil, din care 4 pe autoturisme; trei stâlpi căzuţi pe carosabil; două blocări totale de circulaţie; două acoperişuri smulse şi distruse; un refugiu metalic Bus dărâmat si nouă locaţii inundate.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite