DSP a amendat responsabilii cu depozitarea materialelor sanitare din Spitalul de Urgenţă. Medicamentele pentru dializă, ţinute în cutii mucegăite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unde erau ţinute materialele sanitare
Unde erau ţinute materialele sanitare

Pentru verificarea remedierii deficienţelor constatate, Inspectorii DSP Vrancea anunţă că vor efectua noi controale.

Timp de două zile, pe 9 şi 10 iunie, Inspectorii  DSP Vrancea au desfăşurat a acţiune de control la Spitalul Judeţean Focşani, ca urmare a unor nereguli care vizau depozitarea într-un spaţiu impropriu a unor materiale sanitare şi medicamente.

Controlul s-a făcut în urma autosesizării, după ce actuala conducere a spitalului a prezentat către presa locală imagini din subsolul blocului central, plin de igrasie iar emedicamente şi materiale sanitare necesare tratării pacienţilor dializaţi erau depozitate în cutii mucegăite.

Acestea aparţineau Secţiei de Dializă şi Farmaciei spitalului, unele aflate în termen de valabilitate, altele fiind expirate.

"Inspectorii DSP au retras de la utilizare aceste materiale, fiind considerate deşeuri medicale. În spaţiul de depozitare gradul de umiditate era ridicat, mucegaiul, prezent peste tot, şi, totodată, lipseau rafturile destinate organizării şi dispunerii conforme a materialelor sanitare. Abateri s-au găsit nu numai în sarcina celor care se fac vinovaţi de neîndeplinirea normelor de depozitare, ci şi a celor care au dat dovadă de neglijenţă în îndeplinirea planului de deratizare. Deşi unitatea sanitară avea întocmit acest plan, nu s-a aplicat tratamentul pentru că nu a identificat nimeni prezenţa vectorilor. Ca urmare a celor constatate la Spitalul Judeţean din Focşani, inspectorii DSP au aplicat amenzi contravenţionale, în cuantum de 9.000 de lei, personalului responsabil cu depozitarea materialelor sanitare şi celui care avea în sarcină efectuarea lucrărilor de reparaţii a spaţiilor cu destinaţie depozitare material sanitar. Totodată, inspectorii DSP au recomandat:  igienizarea imediată a spaţiului de depozitare din subsolul clădirii spitalului şi efectuarea lucrărilor de reparaţii la instalaţia sanitară<  verificarea permanentă de către personalul responsabil a condiţiilor de depozitare a medicamentelor şi materialelor sanitare< refacerea imediată a stocului de materiale sanitare necesare hemodializei< efectuarea cât mai rapidă a operaţiunii de deratizare în subsolul clădirii şi respectarea termenului de 6 luni prevăzut de legislaţia în vigoare (Ordinul Nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, emis de Ministerul Sănătăţii)", potrivit unui comunicat DSP Vrancea.

Pentru verificarea remedierii deficienţelor constatate, Inspectorii DSP Vrancea au anunţat că vor efectua noi controale.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite