Cum ne „spălăm” mental şi emoţional la finalul fiecărei zile. Exerciţiul simplu prin care eliminăm stresul din corp

0
0
FOTO www.gandeste-pozitiv.ro
FOTO www.gandeste-pozitiv.ro

Cei mai mulţi dintre noi fac un duş la sfârşitul unei zile grele de muncă şi se prăbuşesc în pat. Apa le purifică însă doar partea fizică a corpului, nu şi pe cea emoţională şi mentală, care sunt la fel de importante.

Aşa cum ne-am obişnuit să facem un duş la finalul unei zile de muncă ca să ne curăţăm corpul fizic, în mod similar trebuie să procedăm şi cu zona mentală şi cea emoţională, este de părere psihologul Stelian Chivu. 

Din păcate, foarte puţini dintre noi au acest exerciţiu, iar asta se repercutează negativ asupra sănătăţii noastre.

„Dacă avem un corp fizic, atunci avem emoţii şi asta înseamnă că avem un corp emoţional şi dacă avem gânduri, înseamnă că avem şi un corp mental. Toate aceste trei corpuri acţionează la nivel cuantic. Ca şi corpul fizic, şi corpul emoţional eliberează toxine emoţionale şi stări negative. În mod similar şi corpul mental produce toxine mentale şi gânduri negative”, explică psihologul.

Cele, trei categorii de oameni

Potrivit specialiştilor, există trei categorii de oameni priviţi prin prisma corpului emoţional şi mental. Prima categorie este denumită generic „Toma necredinciosul”. Este cel care crede că nu există altceva în afara corpului fizic.

A doua categorie este numită la fel de sugestiv „Gică curiosul”. Acesta conştientizează faptul că organismul are totuşi mai multe corpuri şi vrea să facă mai multe schimbări în stilul de viaţă. „Victor Victoriosul” este a treia categorie, din care fac parte cei care conştientizează, acţionează şi obţin ceea ce îşi doresc.

Majoritatea dintre noi se concentrează în cel mai bun caz doar pe corpul fizic la finalul unei zile de muncă şi tocmai de aceea este important ca din ce în ce mai multe persoane să includă şi celelalte două corpuri în rutina zilnică pentru a-şi menţine sănătatea la cote ridicate o perioadă cât mai lungă de timp.

Când ne ocupăm de toate cele trei corpuri amintite ca un întreg, vorbim practic de o sănătate holistică. Nu putem avea sănătate fizică şi mentală dacă nu avem sănătate emoţională, iar acest lucru este valabil pentru fiecare din corpurile menţionate.

Duşul de aur

Corpul uman are 70% apă. Pornind de la această informaţie şi corelând-o cu cercetările lui Masaru Emoto, care a ajuns la rezultate uluitoare fotografiind particule foarte mici de apă programate pozitiv sau negativ, demonstrând că acest lucru este posibil, ajungem la tehnica care se numeşte sugestiv „duş cu apa de aur”.

Există un exerciţiu simplu pe care îl putem folosi pentru a ne curăţa mental şi emoţional la sfârşitul zilei, astfel încât să eliminăm stresul, gândurile şi emoţiile negative.

„Este recomandat ca atunci când facem duş, să vizualizăm stropii de apă ca fiind de o culoare aurie, oferind astfel emoţional şi mental pace şi linişte. Apa fizică purifică corpul fizic, în timp ce apa aurie aduce o stare de fericire dacă o încărcăm cu un astfel de stare şi program. La nivelul corpului mental, încărcăm apa cu pace şi linişte, focusându-ne exact pe acest lucru şi suntem atenţi să avem cât mai puţine gânduri”, este tehnica simplă şi eficientă oferită de psihologul Stelian Chivu pentru eliminarea stresului, dar şi a emoţiilor şi gândurilor negative la finalul unei zile de muncă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

De ce drumul spre boală începe când încerci să mulţumeşti pe toată lumea. Explicaţiile unui psiholog

Cum ne vindecăm de abuzuri prin suferinţă. Când picioarele devin adevărate depozite de toxine

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri