Cum a dispărut fără urmă portăriţa naţionalei României de hochei. Prietenii fetei se tem că a fost răpită de proxeneţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Bobu (19 ani) locuia de la 15 ani bunica ei, la Şiviţa (Galaţi) după ce mama ei a murit, iar tatăl a plecat în străinătate. Portar al Naţionalei de hochei (unde a debutat la 16 ani), fata a dispărut fără urmă în august 2019. Apropiaţii ei cred că a fost răpită de traficanţii de persoane.

Caz bizar de dispariţie la Galaţi, acolo unde o tânără de 19 ani, sportivă de performanţă (la 16 ani a debutat la Naţionala României de hochei, pe postul de portar), a dispărut de circa două luni de zile, iar apropiaţii ei se tem ca nu cumva să fi căzut în capcana traficanţilor de carne vie. Rudele Biancăi Bobu spun însă că fata ar fi plecat să lucreze în Germania, cu prietenul ei, deşi nici ele nu-şi pot explica de ce nu le-a mai sunat.

Cel mai important semnal de alarmă l-a tras, în urmă cu câteva zile, fostul ei antrenor de la echipa de hochei Gladiators Galaţi, Cristi Munteanu. Profesorul Munteanu, care în prezent lucrează pentru echipa Corona Braşov, a scris pe Facebook un mesaj în care-i roagă pe toţi prietenii Biancăi să-i comunice când au vorbit ultima dată cu ea.

Rezultatul acestui pseudo-sondaj a fost cât se poate de îngrijorător: nici fostele coechipiere, nici alţi prieteni nu au mai reuşit să comunice cu ea din luna august. Mai mult decât atât, contul de Facebook al tinerei, până acum două luni foarte activă pe reţelele de socializare, a fost şters.

Totuşi, după ce a făcut public toată tevatura, Cristi Munteanu a fost sunat, în seara zilei de 7 octombrie, de o persoană care părea să fie Bianca Bobu, care i-a spus că nu ar în Germania, ci că trăieşte în Galaţi, lucrează la un restaurant, dar că a decis să renunţe la hochei, la toţi prietenii, la reţelele de socializare şi să înceapă o nouă viaţă. Poliţia anchetează cazul extrem de bizar.

11 ani de hochei de performanţă şterşi cu buretele

Bianca Bobu a crescut de la vârsta de 15 ani în casa bunicii ei, în Şiviţa, judeţul Galaţi, după ce mama ei a murit, iar tatăl a plecat la muncă în străinătate. De altfel, a descoperit hocheiul tot la Şiviţa, după ce la vârsta de 8 ani a fost selectată în echipa centrului de juniori din comuna Tuluceşti (de care ţine Şiviţa) al CSM Dunărea.

În urmă cu doi ani, sportiva povestea pentru „Adevărul” că este extrem de pasionată de ceea ce face şi că nu ar renunţa la hochei pentru nimic în lume. Şi totuşi, de două luni nu a mai fost la antrenamente, iar colegii şi antrenorii se întrebă, pe bună dreptate, cum şi de ce a dispărut.

„Bianca a scris că vrea să fie lăsată în pace, să nu o mai caute lumea că ea e bine. Că nu mai vrea să aibă cont de Facebook, aşa că îşi va şterge contul. Eu o cunosc de mică pe Bianca şi nu cred că ea a scris aceste chestii. De fapt, nimeni nu crede că ea este cea care a scris respectivul mesaj pe contul său de Facebook. Am fost la Poliţie şi am anunţat dispariţia ei. Au spus că vor face cercetări. Ciudat este că Bianca şi-a închis şi telefonul, aşa că nu mai poate fi contactată de cei care i-au fost aproape atâţia ani”, a declarat acum câteva zile fostul ei antrenor, Cristi Munteanu.

Poliţia a confirmat că se fac cercetări în acest caz (la sesizarea profesorului Munteanu, nu a familiei), clasificat momentan ca dispariţie, însă nu există deocamdată niciun fel de informaţii suplimentare.

Rudele fetei: „E în Germania, la muncă”

În ultimii patru ani, alături de Bianca au fost bunica ei şi o mătuşă. Fata a locuit în casa bunicii şi a făcut naveta la liceu (a absolvit clasa a XII-a în vara lui 2019) şi la antrenamentele echipei Gladiators (unde a marcat o premieră absolută: prima fată care a apărat poarta unei echipe masculine într-o competiţie oficială din România).

Interesat este că rudele fetei nu cred în scenariul dramatic avansat de fostul antrenor şi de foştii coechipieri, argumentând că Bianca a plecat în Germania de bună voie şi că a rămas să lucreze acolo. Totuşi, nici acestea nu pot explica de ce fata nu le-a mai sunat de aproape două luni.

De asemenea, amicul cu care tânăra plecase în străinătate (un personaj considerat destul de dubios de cei care l-au cunoscut) a revenit în Galaţi şi le-ar fi spus tuturor că Bianca şi-a găsit de muncă în Germania. Nu a putut (sau nu a vrut; rămâne de văzut) în ce oraş şi la ce angajator este fata.

Acestea sunt motivele pentru care prietenii Biancăi Bobu se tem de ce e mai rău. Şi anume ca nu cumva Bianca să fi fost ademenită în Germania, iar acolo să fi căzut victimă unor proxeneţi care au dat apoi mesaje false în numele ei şi au închis contul de Facebook, deoarece au interes să nu ia legătura cu nimeni pentru a spune adevărul despre situaţia în care se află.

A fost simultan în lotul a 3 loturi naţionale

Trebuie spus şi că Bianca Bobu nu este un sportiv oarecare, ci unul de excepţie. La numai 16 ani (în 2016) reuşea performanţa unică de a fi portarul a patru echipe de hochei în acelaşi timp.

Şi nu orice echipe, ci naţionala de senioare a României, naţionala de fete U16, echipa de club (senioare) Triumf Bucureşti şi, nu în ultimul rând, echipa de băieţi Gladiators, adică varianta U16 a campioanei României la hochei, HCM Dunărea Galaţi.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite