Mama Luizei Melencu s-a răzgândit şi acceptă prelevarea probelor biologice pentru o nouă analiză ADN. „Noi ne căutăm fata, n-am comis nicio infracţiune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama Luizei a refuzat, ieri, să plece însoţită de jandarmi pentru prelevarea de probe biologice FOTO: Ana Popescu
Mama Luizei a refuzat, ieri, să plece însoţită de jandarmi pentru prelevarea de probe biologice FOTO: Ana Popescu

După ce vineri, 27 septembrie 2019, a fost transportată la spital, alături de tatăl său, în urma stării de rău suferite la vestea că jandarmii trebuie să o conducă la sediul DIICOT, Monica Melencu a anunţat sâmbătă că acceptă prelevarea de probe biologice.

 Anunţul a fost făcut sâmbătă, 28 septembrie 2019, după ce femeia a părăsit spitalul din Craiova, unde şi-a petrecut noaptea, fiind monitorizată în serviciul UPU. Decizia vine, a declarat mama Luizei, pentru Antena 3, în urma discuţiei cu avocatul familiei, Tonel Pop. „Am luat o hotărâre după ce domnul avocat a insistat să mă supun prelevării“, a declarat Monica Melencu, precizând însă că există două condiţii: prelevarea probelor să se realizeze în prezenţa avocatului Tonel Pop şi să fie dusă cu maşina la locul în care se va realiza procedura. 

„Nu avem cum să ne luptăm cu sistemul şi cedăm la acest moment“, a mai spus Monica Melencu, declarând că i-a fost în schimb foarte greu să-l convingă pe tatăl său, bunicul Luizei, să accepte o nouă prelevare.

Suspiciunile familiei rămân aceleaşi, a mai spus mama fetei din Dioşti. Femeia consideră în continuare că cei care au greşit sunt anchetatorii, care nu au explicat clar de ce este necesară o nouă prelevare, dialogul purtându-se exclusiv instituţional şi fără prea mare grijă faţă de situaţia familiei. „Noi doar ne căutăm fata, n-am comis nicio infracţiune. (...) Am fost trataţi ca ultimii oameni din România, ca parte vătămată…“, a mai spus Monica Melencu.

Femeia a fost amendată cu două zile în urmă cu 5.000 lei, cuantumul maxim, pentru refuzul de a se conforma deciziei prezentării la sediul DIICOT în vederea prelevării de noi probe biologice, avocatul contestând amenda.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite