Corupţie la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime. Directorul a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luigi Marius Ciubrei, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CNAPDM) SA este acuzat de patru fapte de corupţie. În cursul zilei de miercuri el va fi dus la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 aprilie 2018, a inculpaţilor Luigi Marius Ciubrei (director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime - CNAPDM SA), şi Constantin Tarău (marinar în cadrul amintitei companii naţionale).

Luigi Marius Ciubrei este acuzat de patru infracţiuni de luare de mită, în vreme ce Constantin Tarău este cercetat sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de complicitate la luare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează că în perioada iunie 2017 – 17.04.2018, inculpatul Ciubrei Luigi Marius, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins şi primit de la patru persoane peste 1.700 euro, în scopul angajării unor persoane în cadrul companiei pe care o conducea pe posturile de „marinar” şi „mecanic”.

În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin şi alte persoane oprindu-şi un „comision” cuprins între 100 şi 600 de euro.

Ultima „plată”, în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeaşi manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 18 aprilie 2018, inculpaţii Ciubrei Luigi Marius şi Tarău Constantin vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Luigi Marius Ciubrei ocupă funcţia din anul 2012, când a fost numit prin ordin al Ministerului Transporturilor. În perioada 1997 - 2006, Ciubrei a foste şef Serviciu Investiţii în cadrul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, iar din 2006 şi până în 2012 a ocupat funcţia de consilier superior în cadrul Compartimentului de verificare a achiziţiilor publice din cadrul DGFP Galaţi.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite